Visgi ne visi apie draudimą bei patikros punktus, kuriais apsijuos visi Lietuvos miestai, iš anksto sužinoję lietuviai elgėsi sąmoningai. Ne vienas pastebėjo, kad dar ketvirtadienio vakarą išaugo automobilių srautai keliuose, o penktadienį dieną didžiuosiuose miestuose išaugo transporto judėjimas.

„Vilniuje tikrai tą pastebėjome, nes susiformavo spūstys, kur jų įprastai nebūdavo, pavyzdžiui, Liepkalnio gatvėje. Žmonės pradėjo važiuoti, matyt, norėdami suspėti iki draudimo įsigaliojimo pradžios“, – „Delfi“ komentavo Ramūnas Matonis, Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjas.

Netikėtomis spūstimis skundėsi ir internautai, dar pirmoje penktadienio dienos pusėje pastebėję, kad karantino ir taisyklių paiso ne visi.

„Užtrukau gal pusvalandį, kol iš Vilniaus išvažiavau. Karantinas, sakot?“ – retoriškai stebėjosi vienas vairuotojas.

Ir panašu, kad pastaba, jog daugelis bandys palikti miestus iki 20 valandos, teisinga.

„Delfi“ fotografas, apvažiavęs populiariausius išvažiavimus iš Vilniaus miesto, pastebėjo, kad keliuose – tuščia, automobilių beveik nėra, spūstys nebesiformuoja.

Parvažiuoja ištisos kolonos

Iš Kauno gyventojų „Delfi“ pasiekė kita žinia. Spūstys čia susiformavo prie įvažiavimų į miestą, mat, spėjo daugelis, bandoma sugrįžti pas gimines ar į namus ilgajam savaitgaliui.

„Į Kauno pusę ištisi automobilių srautai traukia“, – pyko vienas kaunietis.

Pajūrio miestai išaugusius srautus pastebėjo dar savaitės viduryje. Dėl šios priežasties Palangos miestas nusprendė draudimą įvažiuoti taikyti gerokai anksčiau – nuo 14 valandos.

Tikrins pareigūnai

Policijos departamentas pranešė, kad šį savaitgalį keliuose dirbs daugiau nei 3000 pareigūnų, o įvažiuojant į miestus ir miestelius bus įrengta apie 300 policijos postų.

„Policija pasirengusi užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi ir kontroliuoti asmenų judėjimą tarp savivaldybių, tačiau tikime žmonių sąmoningumu ir manome, kad didžioji dalis piliečių liks namuose ir nerizikuos savo artimųjų sveikata. Tiems, kam dėl rimtos priežasties bus būtinybė nuvažiuoti į kitą savivaldybę, kartu su partneriais pasistengsime sudaryti tinkamas sąlygas“, - sako policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Asmenys, kuriems numatytos išimtys, turi turėti tai įrodančius dokumentus. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz. mobiliajame telefone, planšetėje ir pan.). Asmenims, kurie neturės dokumentų, teks įrodyti, kad jie turi atitinkamą pagrindą važiuoti į kitos savivaldybės teritoriją, todėl jiems teks užtrukti ilgiau bendraujant su pareigūnais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (647)