Iki šiol padaliniuose buvo sudaryta galimybė įregistruoti tik iš užsienio įvežtas transporto priemones prieš tai atsiuntus reikalingus dokumentus. Visgi, teigia „Regitra“, atsižvelgiant į klientų srautus ir tai, jog ne visi turi galimybę pasirašyti dokumentus el. parašu, sudaryta galimybė patiems užsiregistruoti dėl vizito padalinyje ir pasirinkti patogų laiką bei miestą iš anksto nesiunčiant dokumentų kopijų.

Užsiregistruoti dėl vizito padalinyje galima tiesiog internetu.

Tie, kuriems vizito laikas užregistruoti iš užsienio įvežtą transporto priemonę jau yra paskirtas pagal senąją tvarką, niekas nesikeičia. Kitaip tariant, jie bus aptarnaujami sutartu laiku. Nesikeičia tvarka ir tiems, kurie jau yra gavę laišką dėl paslaugų apmokėjimo – juos vizitui užregistruos darbuotojai.

„Regitra“ pabrėžė, kad siekiant užtikrinti būtinąsias funkcijas, t. y. prekių judėjimą, verslo poreikius, Lietuvos vežėjai bei naujų automobilių gamintojų atstovai ir toliau bus aptarnaujami kita prioritetine tvarka. Tačiau jiems pageidaujant, jie gali būti priimami ir bendra tvarka.

Atnaujinus paslaugų teikimą pagal įprastą išankstinę registraciją, bus imtasi visų reikiamų apsaugos priemonių užtikrinant klientų ir darbuotojų saugumą. Tačiau kol kas nežadama teikti vairuotojų egzaminavimo paslaugos, mat ši reikalauja didžiausio fizinio kontakto su klientais.

Sudarė lengvatų

Kol šalyje paskelbtas karantinas, vairuotojams sudaryta nemažai lengvatų. Pavyzdžiui, nustojus galioti vairuotojo pažymėjimui, leidžiama vairuoti jo neprasitęsus, jei tĄ padaryti internetu galimybių nėra – pavyzdžiui, vairuotojas neturi galiojančios sveikatos pažymos.

Taip pat iki karantino pabaigos vairuotojams leidžiama važinėti su žieminėmis dygliuotomis padangomis. Be to, lengvatų gavo ir tie, kuriems nustojo galioti techninė apžiūra – leista važinėti ir be galiojančios techninės apžiūros iki karantino pabaigos.

Internetu – ne viena paslauga

Kalbant apie transporto priemonių registracijos paslaugas, „Regitra“ suteikia galimybę internetu įregistruoti prieš tai Lietuvoje registruotą transporto priemonę bei pranešti apie jos pardavimą. Taip pat galima užsisakyti naują registracijos liudijimą vietoj prarasto ar sugadinto.

Internetu galima prasitęsti laikinųjų, dar kitaip vadinamų tranzitinių, numerio ženklų galiojimo terminą. Taip pat įregistruoti lizingo būdu įsigytą transporto priemonę, kuri jau buvo prieš tai registruota Lietuvoje. Tai reiškia, kad transporto priemonę internetu registruoti galima ne tik baigus išmokėti lizingą, bet ir vos ją įsigijus. Be to, sudaryta galimybė internetu keisti transporto priemonės valdytoją, įregistruoti paveldėtą automobilį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)