Tvarka, kai norint užregistruoti pirmą kartą į Lietuvą atvežtą naudotą automobilį reikia iš anksto pristatyti jo dokumentus „Regitros“ specialistams, o tuomet sutarti dėl likusių procedūrų laiko ir vietos, įsigaliojo paskelbus Lietuvoje karantiną.

Visgi pasak skaitytojo, tvarka itin nepatogi tiems, kurie neturi sąlygų pasinaudoti elektroniniu parašu, todėl tenka ieškoti kitų galimybių pristatyti dokumentus į vieną iš „Regitros“ padalinių, esančių didžiuosiuose miestuose.

„Dokumentus prašo siųsti, o automobilio apžiūrėti darbuotojas vis tiek ateis. Tai kur problema tuomet ir dokumentus perduoti“, – piktinosi pašnekovas.

Pradėjo nuo kelių padalinių

Emilija Bardauskienė, „Regitros“ komunikacijos specialistė, „Delfi“ pasakojo, kad iš pradžių buvo nuspręsta pirmą kartą į Lietuvą atvežtus automobilius registruoti tik didžiuosiuose miestuose esančiuose padaliniuose, tačiau sąrašas buvo praplėstas.

Visgi nuospręsta, kad nuo balandžio 6-osios „Regitra“ atnaujina klientų aptarnavimą padaliniuose pagal išankstinę registraciją tiems, kuriems reikalingos transporto priemonių registracijos paslaugos. Jos bus teikiamos nuo pirmadienio iki penktadienio 32 įmonės padaliniuose, esančiuose visoje Lietuvoje.

Šis sprendimas priimtas siekiant užtikrinti, kad gyventojai galėtų gauti reikiamas transporto priemonių registracijos paslaugas, kurios nėra skaitmenizuotos. Iki šiol padaliniuose buvo sudaryta galimybė įregistruoti tik iš užsienio įvežtas transporto priemones prieš tai atsiuntus reikalingus dokumentus. Tačiau, atsižvelgiant į klientų srautus ir tai, jog ne visi turi galimybę pasirašyti dokumentus el. parašu, klientams bus sudaryta galimybė patiems užsiregistruoti dėl vizito padalinyje ir pasirinkti patogų laiką bei miestą iš anksto nesiunčiant dokumentų kopijų.

Užsiregistruoti dėl vizito padalinyje bus galima jau nuo šio pirmadienio, balandžio 6 d., 8 val. ryto tiesiog internetu.

Svarbu pastebėti, kad tie klientai, kuriems vizito laikas užregistruoti iš užsienio įvežtą transporto priemonę jau yra paskirtas pagal senąją tvarką, niekas nesikeičia. Kitaip tariant, jie bus aptarnaujami sutartu laiku. Nesikeičia tvarka ir tiems, kurie jau yra gavę laišką dėl paslaugų apmokėjimo – juos vizitui užregistruos darbuotojai. Kiti klientai dėl apsilankymo padalinyje kviečiami registruotis nuo pirmadienio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)