Plečiantis dezinfekuojamų gatvių plotams, UAB „Grinda“ miesto priežiūrai naudojamam universaliam traktoriui nestandartiškai pritaikė žemės ūkyje naudojamą trąšų purškimo įrangą - 6 m pločio purškimo siją ir 800 l rezervuarą.

Įprastai žemės ūkyje ši įranga komplektuojama traktoriaus gale, tačiau miesto sąlygomis, kad būtų geresnis matomumas, purškimo įrenginys perkeltas į priekį. Kadangi atlenkiami purškimo sijos galai leidžia purkšti dezinfekcinį tirpalą platesniu spinduliu, nuo šiol „Grinda” efektyviau dezinfekuos didesnes miesto erdves – platesnes gatves, aikštes.

„Sprendimas maksimaliai išnaudoti visas turimas technines galimybes – tai dar vienas mūsų įmonės inžinierių ir mechanikų kūrybiškumo ir meistrystės įrodymas. Racionaliai valdant išteklius, norimą rezultatą galima pasiekti ir su mažomis sąnaudomis. Manome, kad prireikus panašią techniką galėtų naudoti ir mažesnių miestų savivaldybės, neturinčios specializuotos dezinfekcijai tinkamos gatvių priežiūros įrangos“, – sako UAB „Grinda“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Anot K. Vaicekiūčio, norint sustabdyti koronaviruso plitimą, itin svarbus visuomenės susitelkimas.

„Vilniaus „Grinda” viena pirmųjų įsitraukė į kovą su koronavirusu, todėl jos sukaupta patirtis yra labai naudinga ir kitų Lietuvos savivaldybių komunalinėms įmonėms. Įmonė nuo pat pirmųjų ekstremalios situacijos įvedimo dienų dalijasi savo patirtimi su kitomis Lietuvos savivaldybių komunalinėmis įmonėmis. Toks patirties dalijimasis šiuo metu yra labai svarbus, nes sprendimus reikia priimti nedelsiant ”, – teigia Lietuvos savivaldybių komunalinių įmonių asociacijos direktorė dr. Aušra Zigmontienė.

Remiantis kitų šalių patirtimi, Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis ir bendrovės specialistų surinkta informacija, Vilniaus miesto gatvės ir šaligatviai dezinfekuojami 0,1 proc. koncentracijos natrio hipochlorito tirpalu. Kitų dažnai liečiamų paviršių dezinfekcijai naudojama medžiaga, kurios sudėtyje yra 2 proc. gliutaraldehido ir 0,05 proc. kokobenzildimetilamonio (benzalkonio) chlorido.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)