„Šiuo metu saugant savo pareigūnus ir saugant mūsų klientus, esame atsisakę masinių reidų, kuomet įvairiais alkotesteriais masiškai tikrinami asmenys. Šiek tiek esame perorientavę savo veiklą, kadangi mūsų patrulių yra dabar daugiau gatvėse, faktiškai kai kuriomis dienomis būna netgi dvigubai daugiau patrulių, nei įprastai buvo prieš karantiną. Todėl mes turime pajėgumų stebėti iš esmės vairavimą, vairuotojus bei jų vairavimo stilių. Taip pat reaguojame į pranešimus apie neblaivius vairuotojus ir, remiantis tokia metodika, bandoma eliminuoti neblaivius vairuotojus iš eismo“, – sakė R. Požėla.

ELTA primena, kad vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė teigė, jog policija dėl siaučiančio koronaviruso naudos bekontakčius alkotesterius vairuotojų blaivumui pamatuoti.

„Pareigūnai pasirengę ir kasdien analizuojame situaciją. Yra alkotesteriai bekontakčiai, jie bus naudojami. Bet ir alkotesteriai yra vienkartinio naudojimo priemonė, saugiai galima panaudoti. Bet policija jau informavo, kad daugeliu atvejų, jei situacija blogės, bus naudojami bekontakčiai alkotesteriai nustatyti neblaivius vairuotojus keliuose“, – Vyriausybės valandoje Seime sakė R. Tamašunienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)