„Neskatiname nekeisti padangų, jeigu žmonės turi tam galimybes. Jie gali jas pasikeisti dėl saugaus eismo keliuose. Šios nuostatos labiau taikytinos vyresnio amžiaus žmonėms, ar tiems, kurie priklauso rizikos grupei ar turi laikytis izoliacijos, kad dabar, kai turime laikytis karantino ir kuo mažiau judėti, jie neskubėtų į autoservisus. Policija jų nebaus. Taip pat, jeigu pasibaigė vairuotojo pažymėjimo galiojimas, kol nesibaigs karantinas, nereikia skubėti pažymėjimo atnaujinti, tą galima bus padaryti ir vėliau“, – teigia R. Tamašunienė.

Vairuotojo pažymėjimo galiojimo terminas pratęstas iki karantino pabaigos, tolerancijos terminas – 30 dienų po karantino pabaigos. Taip pat ir žieminių padangų keitimo terminas pratęstas iki karantino pabaigos, tolerancijos terminas – 14 dienų po karantino pabaigos.

Per karantiną autoservisams dirbti neuždrausta, tačiau privaloma laikytis itin griežtų reikalavimų – vairuotojus aptarnauti saugiu atstumu, privaloma dezinfekuoti ir automobilius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)