„Jau kurį laiką registracijos liudijimus ir numerio ženklus pristatome į paštomatus. Tad šis pristatymo būdas mums nėra naujiena – jis yra išmėgintas ir patikrintas. Jau spėjome pastebėti, kad siuntų savitarnos terminalai yra tikrai populiarūs tarp mūsų klientų, tad nusprendėme juos pasiūlyti ir tiems klientams, kurie užsisako naują vairuotojo pažymėjimą“, – sako „Regitros“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Saulius Šuminas.

Vairuotojo pažymėjimo pristatymo į siuntų savitarnos terminalus kaina yra 2,70 Eur, o per kurjerį – 3,40 Eur.

Kaip užsisakyti vairuotojo pažymėjimą internetu?

Internetu užsisakyti vairuotojo pažymėjimą gali ne tik pradedantieji vairuotojai, kurie keičia dviejų metų vairuotojo pažymėjimą, bet ir tie, kurių pažymėjimas galioja 10 metų. Pastaruoju atveju būtina esminė sąlyga – asmuo turi turėti ne seniau kaip prieš 5 metus išduotą asmens tapatybės dokumentą ir galiojančią elektroninę medicininę pažymą.

Tuo tarpu jei vairavimo egzaminus asmuo laikė prieš dvejus metus, visus reikalingus duomenis, t. y., medicininę pažymą, asmens nuotrauką ir parašą, „Regitra“ jau turi, tad papildomai rūpintis niekuo nereikia.

Daugiau informacijos apie kiekvieną vairuotojo pažymėjimo keitimo atvejį internetu galima rasti „Regitros“ interneto svetainėje.

Ką daryti, jei per karantiną baigė galioti vairuotojo pažymėjimas?

Susidarius situacijai, kuomet medicinos įstaigose yra didelis užimtumas ir vairuotojai negali pasitikrinti sveikatos bei gauti medicininės pažymos, institucijos rado išeitį. Siekiant neapriboti teisės vairuoti asmenims, kurių vairuotojo pažymėjimai baigia galioti karantino laikotarpiu, su policija sutarta, jog šie asmenys nuo kovo 13 d. iki kovo 30 d. privalo vežiotis fizinį dokumentą. „Regitra“ kviečia vairuotojus naudotis šiuo palengvinimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)