Visų pripažintu „Kodo“ išorės dizainu pasižymintis modelis „Mazda3“ taip pat varžosi geriausio automobilio dizaino kategorijoje, taigi gali pelnyti du apdovanojimus, kaip ir modelis „Mazda MX-5“ 2016 metais.

Tiek visiškai naujas kompaktiškasis miesto visureigis CX-30, kurį koncernas išleido 2019 metais, tiek ketvirtosios kartos modelis „Mazda3“ siūlomi su revoliucinguoju varikliu „Skyactiv-X“. Tai pirmasis pasaulyje masinės gamybos slėginio uždegimo benzininis variklis, kuriame dera dyzelinio variklio privalumai ir benzininio variklio galia bei efektyvumas. Kitos svarbios naujųjų modelių savybės yra naujoji koncerno „Mazda“ suprojektuota „Skyactiv-Vehicle Architecture“ kėbulo konstrukcija, leidžianti mėgautis pastangų nereikalaujančiu, smagiu vairavimu ir hibridine sistema „M Mild Hybrid“, kuri yra abiejų modelių benzininių variantų standartinės įrangos dalis.

Mazda3

Abiejuose modeliuose buvo atnaujintas salono dizainas, daugiau dėmesio skiriant žmogui ir garso izoliacijai. Naujuosiuose „Mazda“ automobiliuose tarp grindų kiliminės dangos ir kėbulo plokštės buvo paliktas oro tarpas, užtikrinantis tylą ir ramybę salone. Pirkėjai gali rinktis iš naujai suprojektuotos 8 garsiakalbių garso sistemos „Mazda Harmonic Acoustics“ ir 12 garsiakalbių aukščiausios kokybės garso sistemos „Bose“. Pastaroji garso sistema yra pagrįsta koncerno „Mazda“ parengta garsiakalbių išdėstymo technologija „BassMatch“: garsiakalbiai įtaisomi neįprastose salono vietose, kad būtų užtikrintas aiškesnis, sklandesnis ir geriau suderintas skambesys.

Nestandartines idėjas įgyvendinantis automobilių gamintojas iš Japonijos jau spėjo tapti nuolatiniu kasmet nuo 2005 metų organizuojamų Pasaulio metų automobilio apdovanojimų dalyviu. 2008 m. apdovanojimą pelnė modelis „Mazda2“, o 2016 m. modelis MX-5 tapo pirmuoju modeliu, laimėjusiu pagrindinį prizą ir iškovojusiu pergalę vienoje iš apdovanojimų kategorijų, t. y. geriausio automobilio dizaino kategorijoje.

Pasaulio metų automobilis bus paskelbtas 2020 m. balandžio 8 d. Niujorko automobilių parodoje. Parodos metu taip pat bus paskelbti kitų keturių kategorijų, taip pat ir geriausio miesto automobilio bei efektyviausio automobilio kategorijų, nugalėtojai. Nugalėtojus renka komisija, kurią sudaro 86 automobilių žurnalistai iš 25 šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)