„Permatomas“ gaubtas

„Permatomo“ variklio gaubto technologija yra pirmoji tokia serijinė įranga pasaulyje. Ji leidžia matyti kas yra po automobiliu ir vairuotojui padeda įvertinti kliūtis, pavyzdžiui, važiuojant bekele, kurios įprastai nebūtų matomos.

„Permatomo“ gaubto technologija remiasi „Continental Surround View“ aplinkinio vaizdo sistemos, apimančias keturias kartu veikiančias vaizdo kameras ir elektroninį valdymo bloką, duomenimis. Intelektualus vaizdo apdorojimo algoritmas atkuria po automobiliu esantį vaizdą, kuris sujungiamas su automobilio aplinkos vaizdu. Už šią pažangią technologiją „CES 2020“ parodoje „Continental“ pelnė „Innovation Award“ apdovanojimą už inovacijas.

"Continental" permatomas variklio gaubtas

Apsaugos nuo vagių

„Continental“ su partneriais tęsia tyrimus siekdami į automobilius integruoti ultraplačiajuostę UWB (Ultra-wide band angl.) technologiją, užtikrinančią saugesnį ir patogesnį atrakinimą ir užvedimą. Su telefone integruotu UWB technologijos moduliu bus galima naudotis tokiomis funkcijomis kaip saugiu automobilio atrakinimu, užvedimu ar nuotoliniu jo statymu. Ši technologija papildys šiuo metu automobiliui atrakinti naudojamų trumpųjų bangų radijo signalų standartą.

UWB naudojimas padidins automobilio atrakinimo ir užvedimo be rakto saugumą. Bandant pavogti šiuolaikinius automobilius su atrakinimo ir užvedimo be rakto sistema, naudojama speciali įranga kuria perimamas rakto siunčiamas radijo signalas, jį panaudojant mašinos funkcijų aktyvavimui. Su UWB technologija vairuotojo būvimo vieta nustatoma centimetrų tikslumu, taip sumažinant tikimybę, kad automobiliu bus pasinaudota be savininko žinios.

"Continental" technologija, apsauganti nuo vagių

3D ekranas

„Continental“ pristatė naujos kartos trimatį „Natural 3D Display“ ekraną, kuris sumontuotas automobilio prietaisų skydelyje ir yra pagrindinis automobilio funkcijų valdymo elementas. 2019 m. pristatyta „3D Lightfield“ technologija leidžia visiems automobilio keleiviams matyti trimatę grafiką be specialių trimatės erdvės akinių ar kitos papildomos įrangos. Šį trimatį ekraną galima valdyti ir lietimu, o paryškinta svarbiausia informacija su kompleksiniais šviesos efektais pateikiama saugiai ir aiškiai.

Taip pat „CES 2020“ parodoje „Continental“ pristatė naują jutiklių technologiją „Contact Sensor System“, nustatančią net ir mažiausią prisilietimą prie automobilio paviršiaus, internetinę platformą, kuri standartizuoja trečiųjų šalių kuriamą programinę įrangą ir po jos bandymo ir patvirtinimo leidžia automobilių gamintojams ją diegti į automobilius, kitas naujas saugumą ir patogumą didinančias technologijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)