Išskirtinis „Lauch Edition“ modelis debiutuos su naująja „Mild Hybrid“ tipo jėgaine, kurioje naujausias 3 cilindrų, 70 AG (51 kW) „FireFly“ benzininis variklis suderintas su 12 voltų BSG elektros motoru ir ličio jonų baterija.

Lyginant su dabartiniu 1,2 litro, 69 AG galios „Fire“ varikliu, hibridinės versijos degalų sąnaudos bus mažesnės, o CO2 emisijos sumažėja vidutiniškai 20 proc. BSG sistema dėl galimybės be garso ir vibracijos užvesti vidaus degimo variklį įsijungus „Stop&Start“ režimui užtikrina vairavimo komfortą.

„Launch Edition“ versijos sėdynės bus pirmosios visoje automobilių pramonėje, kurių apmušalų medžiagos audimui bus panaudota „Seaqual Yarn“ medžiaga. Taip „Fiat“ prisideda prie iniciatyvos perdirbti plastiką, kurio 10 proc. surenkama iš vandenynų, o likusieji 90 proc. – iš sausumos.

Šiuos specialios serijos modelius bus galima atpažinti iš „Hybrid“ ženkliukų ant galinės dalies ir išskirtinio „H“ raidės formos logotipo ant statramsčio. Jį sudaro du rasos lašeliai, žymintys naujos eros pradžią.

Tvarumo idėjos įkvėpti dizaineriai sumodeliavo ir naują išskirtinę „Dewdrop Green“ išorės apdailą. Toks stilius tobulai atitinka svarbių „Fiat“ naujienų pagrindines temas – gamtos harmoniją ir inovacijas.

„Fiat 500“ – ne vienintelis gamintojo automobilis, kuriame bus sumontuota naujoji „Mild Hybrid“ technologija. Tokie pat pokyčiai laukia ir populiariojo „Fiat Panda“ modelio.

„Fiat 500“ ir „Fiat Panda“ yra vieni populiariausių miesto automobilių Europoje. Per metus senajame žemyne jų parduodama apie 400 000 vienetų. Šių modelių elektrifikacija svariai prisidės prie švaresnės aplinkos kūrimo Europos miestuose.

„Fiat 500“ kainos Lietuvoje prasideda nuo 12 990 EUR. Hibridinės versijos kaina – nuo 14 690 EUR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)