Įdomu tai, kad 'Vision-S“ turi 33 skirtingus jutiklius tiek automobilio viduje, tiek jo išorėje. Elektromobilyje taip pat sumontuoti keli skirtingo skersmens lietimams jautrūs ekranai, audio aparatūra bei elektromobilio keleiviams sudarytos visos galimybės naudotis internetu. Kai kurie automobilio komponentai įdiegti ir naudojant kitų gamintojų, pavyzdžiui, „BlackBerry“ ir „Bosch“, įrangą.

Automobilyje įmontuota ir visiškai naujo dizaino elektromobiliams skirta „Magna“ pagaminta platforma, kuri, kaip teigė gamintojas, galės energija aprūpinti ir kito kėbulo, pavyzdžiui SUV, automobilius.

„Vision-S“ išorėje galima pastebėti nemažai „Porsche“ gamintojo automobiliams būdingų bruožų, ypač ties žibintais. Žvelgiant į automobilį iš šono, jis primena prabangių elektromobilių gamintojo „Lucid“ sukurtą modelį „Air“. Panašumų į kitų gamintojų, ypač „Porsche“, modelius, yra ir elektromobilio viduje.

„Šis prototipas įkūnija mūsų indėlį į ateities mobilumą“, – sakė „Sony“ generalinis direktorius Kenichiro Yoshida.

Tai, ar šis automobilis bus pradėtas gaminti masėms ir ar „Magna“ leis kitoms kompanijoms kurti savo koncepcinius modelius naudojant šio gamintojo elektromobilių platformą, atsakyta nebuvo, tačiau „Sony“ pripažino, kad kompanijai tai yra svarbus žingsnis.

Elektronikos priemones kuriančios kompanijos atstovai taip pat pranešė, kad jie mąsto apie investicijas kuriant technologijas skirtas savivaldžiams automobiliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)