Tiesa, kol kas sinoptikai nežada, kad sniegas išsilaikys, tačiau vairuotojams veikti tikrai bus ką, mat kelius nuklos šlapio, greitai tirpstančio, sniego masė.

Kaip skelbia sostinės gatves prižiūrinti „Grinda“, radarų informacija rodo, kad daugiausia sniego teks rytiniams Vilniaus rajonams – Naujosios Vilnios, Rasų, Antakalnio, Žirmūnų ir Verkių seniūnijoms.

„Grinda“ planuoja prevencinius barstymus ir žiemos technikos budėjimą prie S. Batoro, Olandų, Rokantiškių, Mileišiškių, Žaliųjų ežerų ir Popieriaus, T. Narbuto, V. Kudirkos, Ukmergės, Gariūnų, Pergalės, Ozo gatvių bei Savanorių pr. įkalnių“, – skelbiama bendrovės pranešime.

Anot „Grindos“ atstovų, tokia budėjimo taktika itin pasiteisina, mat tada, kai prireikia skubios pagalbos, budinti technika gali pradėti barstyti operatyviai, taip sutaupydama apie 40 minučių, kurių prireiktų norint nuvykti į atitinkamas vietas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba praneša, kad vietomis gali formuotis plikledis, tad vairuotojai raginami būti ypač atidžiais.

Atstumas ir greitis

Esant sunkesnėms eismo sąlygoms, vairuotojai raginami važiuoti lėčiau, be reikalo nekeisti eismo juostų, taip pat pasitelkti kantrybę ir laikytis didesnio atstumo iki priešais esančių transporto priemonių.

Didesnio atstumo prašoma laikytis pirmiausia dėl to, kad esant tokioms oro sąlygoms pailgėja stabdymo kelias. Dėl šios priežasties net ir staigi reakcija gali neišgelbėti nuo avarijos.

Pabrėžiama ir tai, kad reikėtų važiuoti lėčiau, mat dėl šlapio kelio, sniego ir kitko, prastėja padangų sukibimas su kelio danga. Tai ypač aktualu sankryžose, posūkiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)