Volkswagen“ pareikšti kaltinimai pagal 58 Kanados aplinkosaugos įstatymo straipsnius ir dar du kaltinimai dėl klaidinančios informacijos pateikimo pareigūnai.

2008–2015 m. „Volkswagen“ į Kanadą importavo 128 tūkst. dyzelinius automobilius, kuriuose buvo įdiegta programinė įranga, leidusi sukčiauti taršos emisijų testų metu. Automobiliai su tokia programine įranga testų metu teršė aplinką kur kas mažiau nei išriedėję į gatves.

Pati bendrovė pranešime tvirtino bendradarbiaujanti su Kanados tyrėjais ir esą jau parengusi siūlymą susitarti. Pirmas teismo posėdis „Volkswagen“ byloje vyks šį penktadienį.

„Posėdyje šalys teismui apsvarstyti pateiks susitarimą ir sieks jo patvirtinimo. Siūlomo susitarimo detalės bus pristatytos posėdyje“, – sakoma „Volkswagen“ pranešime.

Bylos daugiau nei 50-yje šalių

Kanadoje kaltinimai „Volkswagen“ pareikšti praėjus daugiau nei 4 metams po to, kai bendrovės vadovai prisipažino sukčiavę taršos emisijų testų metu, taip pradėdami vadinamąjį „dyzelgeito“ skandalą.

Kanados aplinkosaugos ministerija buvo kritikuojama dėl pernelyg lėtai vykdomų „Volkswagen“ tyrimų. Ministerija savo tyrimą pradėjo 2015 m. rugsėjį.

„Volkswagen“ šiuo metu iškeltos bylos daugiau nei 50-yje šalių, bendrovei šis skandalas jau kainavo daugiau nei 27 mlrd. eurų.

Daugiausia baudų „Volkswagen“ skirta Jungtinėse Valstijose. 2017 m. kovą bendrovė pripažino savo kaltę JAV ir sulaukė 4,3 mlrd. dolerių (apie 3,9 mlrd. eurų) baudos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)