Pasipylė avarijos

Vilniaus miesto vairuotojų informacinė sistema apie 8 val. rodė, kad Vilniuje įvyko net 25 techninės avarijos, kurių metu žmonės nenukentėjo. Didelės dalies eismo įvykių net neužfiksuota, kadangi sistema registruoja tik tas avarijas, apie kurias praneša Bendruoju pagalbos numeriu.

Apie 9 val. įvykių šiek tiek sumažėjo, sistema terodė 19 avarijų.

Feisbuke žmonės ėmė dalintis informacija bei nuotraukomis apie slidų kelią ir atstumo bei greičio nesilaikymo padarinius.

Avarijų užfiksuota ne tik miestuose. Feisbuko grupėje „Reidas Vilniuje“ internautai pasidalijo nuotraukomis iš kelyje A1, netoli Grigiškių, įvykusios avarijos nuotraukomis. Čia iš šalutinio kelio į eismą bandęs įsilieti vairuotojas nesuvaldė automobilio ir slidžiame kelyje apsisuko bei atsitrenkė į atitvarus.

Net keturi automobiliai susidūrė važiuodami Vilniuje, estakada nuo Savanorių prospekto pusės Seimo link.

Sunkiau rajoniniuose keliuose

Sudėtingesnės eismo sąlygos yra šiaurės vakarų bei centrinėje šalies dalyje, Tauragės, Varėnos ir Trakų rajonuose.

Čia eismo sąlygas sunkina lijundra ir plikledis, magistraliniai, krašto ir rajoniniai keliai vietomis padengti plonu ledo sluoksniu, slidūs.

„Vairuotojų, važiuojančių šiais keliais, prašome atkreipti dėmesį į tai, kad eismo sąlygas sunkina susiformavęs plikledis, todėl neskubėkite, nedarykite staigių manevrų“, – teigiama pranešime.

Vakarų Lietuvoje bei šiaurės rytiniuose rajonuose pagrindinių kelių dangos sausos, kritulių nėra.

Raseinių ir Šakių rajonuose eismo sąlygas sunkina susiformavęs rūkas, matomumas vietomis sumažėjęs ir siekia iki 50 metrų.

Oro temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių šalčio.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną vietomis numatomi nedideli krituliai, galima silpna lijundra ir plikledis. Aukščiausia oro temperatūra sieks nuo 2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

9 valandą ryte matyti, kad eismo spūstys formuojasi Antakalnio gatvėje prie šv. Petro ir Povilo bažnyčios, Ukmergės, Kareivių, T. Narbuto gatvėse.

„Grinda“: barstomos visos miesto gatvės

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė UAB „Grinda“ informuoja, kad dėl lijundros paryčiais susidarė plikledis – mieste be jokių pertraukų zuja 20 barstytuvų, rašoma pranešime spauda.

Iki 6 val. ryto gatvių priežiūros technika barstė Pilaitės, Justiniškių, N. Vilnios, Verkių seniūnijų gatves, taip pat kai kurias žaliųjų Ežerų gatvės atkarpas. Eismo sąlygoms pasikeitus, druskos ir smėlio mišiniais barstomos visos gatvės. Situacija gatvėse normalizuojasi.

Gatvių priežiūros technikos darbą galima stebėti interaktyviame žemėlapyje http://atviras.vilnius.lt/valytuvai. Apie poreikį valyti gatves prašome pranešti tel. 1355.

Vilniuje sutriko viešojo transporto eismas

Įmonė Susisiekimo
paslaugos“
savo feisbuko paskyroje pasidalino informacija ir apie sutrikusį viešojo transporto eismą Vilniuje.

Teigiama, kad daugumo maršrutų autobusai ir troleibusai atsilieka nuo grafiko.

9:30 val. savivaldybės atstovai patikslino, kad šiuo metu nuo 30 minučių iki valandos vėluoja 2G, 3G, 20, 24, 30, 40, 50, 53, 55, 69, 87 maršrutų autobusai ir 16 maršruto troleibusai. 50 ir 69 maršrutų autobusai apsisuka Chemijos instituto stotelėje, laikinai neužsukdami iki Bajorų žiedo. 28 maršruto autobusai laikinai važiuoja tik iki Grigiškių, neužsukdami į Valus.

„Slidesnė kelio danga ir sudėtingesnis judėjimas šiuo metu fiksuojami Naujininkuose, Bajorų kelyje, Dvarčionyse, Kuprioniškėse, Baltojoje Vokėje, Tarandėje. Visuose šiuose ir kituose pastebėtuose slidžiuose ruožuose darbuojasi „Grinda“, – rašė „Susisiekimo paslaugos“ specialistai.

Šiuo metu didesnės spūstys susidaro:

  • G. Vilko g. link G. Vilko – Ukmergės g. sankryžos (į centrą);
  • Olandų g. link Olandų žiedo;
  • Galvės g. link Savanorių pr.;
  • Kirtimų g., Gariūnų g. link Giraitės žiedo.
Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)