E. Muskas, vienas iš bendrovės įkūrėjų, futuristinės išvaizdos elektrinį automobilį „Tesla Cybertruck“ pristatė ketvirtadienį per renginį Kalifornijoje. Kalbėdamas jis paragino darbuotojus trankyti mašiną kūju, taip pat demonstravo vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip į lango stiklą pataikiusios 9 mm kalibro kulkos ištykšta, nepadarydamos žalos.

Vis dėlto „nesunaikinamų“ automobilio langų tvirtumo demonstracija nebuvo visiškai sklandi. Vienam E. Musko padėjėjui sviedus į pikapo langą stambų metalinį šratą, stiklas suskeldėjo.

„Tesla“ dizaino salėje, kurioje vyko šis pristatymas, aiškiai pasigirdo keiksmažodis, o padėjėjui nervingai kikenant E. Muskas pareiškė: „Na, galbūt buvo truputėlį per smarkiai.“

Tačiau antrasis mėginimas buvo nė kiek ne sėkmingesnis: kitas langas taip pat sudužo.

„Na, kiaurai neperlėkė“, – ištarė aiškiai nepatogiai besijaučiantis E. Muskas.

Tolesnę renginio dalį jam teko kalbėti stovint priešais automobilį aiškiai matomais sudužusiais langais.

„Cybertruck“, dengto tokiu pačiu plienu, kokį E. Muskas planuoja naudoti kitos savo bendrovės „SpaceX“ raketoms, pigiausias modelis kainuos 39 900 dolerių (beveik 36 tūkst. eurų). „Tesla“ generalinis direktorius tvirtino, kad stovintis automobilis iki 100 km per valandą gali įsibėgėti maždaug per tris sekundes.

Kol kas nebuvo paskelbta, kada šiais automobiliais bus pradėta prekiauti, bet analitikai sakė, kad jis buvo parengtas išleisti į rinką ne anksčiau kaip 2021 metų pabaigoje.

„Tesla“ dominuoja pasaulio elektromobilių rinkoje, ypač Jungtinėse Valstijose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)