„Audi e-tron“ – tai SUV modelis, kurio elektriniai varikliai suteikia ypatingą dinamiką, galią ir pravažumą neteršiant aplinkos ir važiuojant praktiškai be garso.

Maksimalus sukimo momentas pasiekiamas vos prisilietus prie akceleratoriaus, o iki 100 km/val. jis gali įsibėgėti per 5,7 sekundės. Maksimalus elektromobilio greitis yra elektroniniu būdu apribotas ties 200 km/val. Elektromobilis turi pneumatinę pakabą su kiekvienam ratui atskirai pritaikomu veikimo režimu, o prošvaisa gali būti keičiama iki 76 milimetrų siekiančiu diapazonu – blogame kelyje ją padidinant, o greitkelyje sumažinant tam, kad būtų pagerintos aerodinaminės savybės ir padidintas nuvažiuojamas atstumas. Pilnai įkrautas šis elektromobilis nuvažiuoja 411 km (pagal WLTP), o greitojo įkrovimo stotelėje bateriją iki 80 proc. galima įkrauti per 30 minučių, naudojant 150 kW galios įkroviklį.

"Audi e-tron"

Automobilio aerodinamiką pagerina vietoje tradicinių šoninių veidrodėlių įtaisyti virtualūs veidrodėliai. Vaizdas iš išorėje esančių mažų kamerų rodomas didelės raiškos 7 colių įstrižainės ekranuose, be to, vairuotojas gali pasirinkti norimą rodymo kampą, atvaizdą padidinti ar sumažinti.

Kadangi atstumas tarp ašių yra net 2928 mm, „Audi e-tron“ pasižymi itin erdviu penkiaviečiu salonu ir talpiu krovinių skyriumi. Salono ilgis, atstumas virš galvos, taip pat erdvė kojoms antroje sėdynių eilėje yra vieni didžiausių segmente. Dar daugiau erdvės ir komforto suteikia visiškai lygios grindys gale, kur įprastuose automobiliuose yra tunelis.

Rinkimuose – trys „Audi“ markės modeliai

Spalio 28 dieną startavusiuose „Lietuvos metų automobilio 2020“ rinkimuose šįmet rungiasi trys keturių žiedų markės modeliai – be „Audi e-tron“, rinkimuose taip pat dalyvauja „Audi A1 Sportback“ ir „Audi Q3 Sportback“.

Dar visai neseniai į Lietuvą atriedėjęs „Audi Q3 Sportback“ – pirmasis „Audi“ kompaktinio krosoverio modelis, apjungiantis praktiškumą ir eleganciją. Automobilis užtikrina malonų ir patogų važiavimą bet kokia kelio danga. Mieste, tolimoje kelionėje ar bekelėje – kompaktinis krosoveris yra dinamiškas ir įvairiapusiškas automobilis, turintis standartinę progresyvią vairo sistemą ir papildomai reguliuojamą sportinę pakabą.

Standartinėje „Audi drive select“ valdymo sistemoje vairuotojas gali pasirinkti vieną iš šešių skirtingų režimų, priklausomai nuo vairavimo sąlygų, kelio ir paties vairuotojo poreikių, įskaitant bekelės režimą. Ši sistema reguliuoja variklio, transmisijos, elektra valdomų amortizatorių ir vairo sistemos nustatymus.

Nors „Audi Q3 Sportback“ yra lydimas pagyrimų dėl savo galios ir elegancijos, jame daug dėmesio skirta ir saugumui. Tam skirtos sistemos apima perspėjimą apie išvažiavimą iš eismo juostos, perspėjimą apie kritines situacijas persirikiuojant (pavyzdžiui, automobilį aklojoje zonoje), taip pat vieną pažangiausių rinkoje prisitaikančią greičio palaikymo sistemą. Automobilyje įmontuota 360 laipsnių vaizdo kamera padeda manevruojant ir statant automobilį.

"Audi Q3 Sportback"

Dedikuotas jaunimui

Trečiasis rinkimuose dalyvaujantis markės automobilis, „Audi A1 Sportback“, pasižymi veržliu dizainu, sužavinčiu jaunus ir progresyvius vairuotojus, kuriems tai gali būti pirmasis jų įsigytas automobilis.

„Audi A1 Sportback“ – idealus kompanionas mieste, tačiau puikiai tinka ir ilgoms kelionėms dėl integruotų aukšto lygio informacijos ir pramogų bei pagalbos vairuotojui sistemų, įskaitant išmaniąją greičio palaikymo sistemą ir eismo juostos palaikymą. Taip pat automobilio pagalbinės sistemos padeda pastatyti automobilį stovėjimo vietoje ir išvažiuoti iš siauriausių vietų, įspėja apie kitas transporto priemones ar pėsčiuosius, kertančius važiuojamąją dalį, o prireikus gali stabdyti automobilį avariniu būdu, kad išvengtų susidūrimo arba sušvelnintų smūgį.

„Audi“ išmaniojo telefono sąsaja suteikia galimybę prie MMI sistemos prijungti „iOS“ ir „Android“ įrenginius, o garso sistema „Bang & Olufsen Premium“ su vienuolika garsiakalbių ir 560 W galios stiprintuvu išgauna sodrų erdvinį garsą.

2018 m. keturių žiedų markė „Lietuvos metų automobilio“ rinkimams pristatė tris automobilius - Audi A6“, „Audi A7“ ir „Audi Q8“. Pernai vykusių „Lietuvos metų automobilio 2019“ rinkimų metu „Audi“ markės modeliui atiteko „Tautos automobilio“ titulas – iš daugiau nei 20 tūkst. balsavusiųjų kone šeštadalis geriausiuoju pažymėjo „Audi A6“. Tas pats „Audi A6“ automobilis gavo ir „Verslo klasės automobilio“ titulą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)