Viename paskutiniųjų interviu „Auto Motor und Sport“ pasiteiravo Oliverio Blume ar „Porsche“ bus kietesnė už „Tesla“?

Į tokį klausimą Oliveris atsakė, kad jam labiau patinka lyginti „Porsche“ su „Porsche“. „Mes visada būsime kietesni“, – sakė jis.

Vos tik „Porsche“ pristatė savo „Taycan“ elektromobilį, daugelis iškart pradėjo jį lyginti su aukščiausios komplektacijos „Tesla Model S“.

Ir žvelgiant į skaičius, gana aiškus nugalėtojas yra būtent „Tesla“ elektromobilis.

Interviu metu Oliverio Blume taip pat buvo paklausta ar „Porsche“, kurdama „Taycan“ elektromobilį, stengėsi sukurti tiesioginį konkurentą „Tesla Model S“. Generalinis direktorius tokią prielaidą paneigė.

„Kai prieš ketverius metus pradėjome „Taycan“ projektą, „Model S“ dar nebuvo tokiame visuomenės dėmesio centre. Mūsų automobilis labai skiriasi nuo „Model S“. Mes esame įmonė, gaminanti 911. Ir pirmiausiai „Taycan“ turi būti vairuojamas taip pat sportiškai, kaip ir 911, – kalbėjo oliveris Blume.“

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Porsche“ teigia, kad „Tesla“ nėra jų etalonas, nors iš tikrųjų keletą savo ankstesnių elektromobilių prototipų „Porsche“ ir lygino su „Model S“ elektromobiliais.

Oliveris Blume

Interviu metu O. Blume teigiamai atsiliepė apie „Tesla“ generalinį direktorių Eloną Muską ir įvertino jo indėlį, populiarinant elektromobilius ir automobilių pramonės elektrifikavimą.

Nepaisant ką tik pasirodžiusio pirmojo elektromobilio, „Porsche“ kompanija yra viena daugiausiai investuojančių, lyginant su kitais senaisiais automobilių gamintojais, į elektrines transporto priemones. Tačiau Oliveris Blume vis dar nemano, kad elektrinės transporto priemonės visiškai perims vadžias.

Paklaustas apie elektrinį 911, O. Blume teigė, kad šio modelio jis nemato, kaip elektrinio, mat jis sukurtas ne tam, todėl keičiamas visiškai elektrine versija nebus – nebent tik hibridine.

„Jis jau ilgai keliauja su vidaus degimo varikliu. Tačiau mes sukūrėme platformą, ant kurios galėtume pagaminti hibridą. Mes vis dar laukiame to, baterijų evoliucijos etapo. Ir tada „911 Hybrid“ bus mūsų automobilių pasiūlos priešakyje – mūsų vėliavnešys“, – aiškino O. Blume.

Anksčiau buvo kalbama, kad hibridinis „Porsche 911“ arba tiksliau „922“ galėtų pasirodyti 2022-aisiais. Tačiau tai dar nėra aišku ir pats „Porsche“ atstovas teigė, kad šis sprendimas priklausys tik nuo pirkėjų.

Artimiausias „Porsche“ elektromobilis turėtų būti „Macan“. Jo pasirodymo laukiama jau šių metų pabaigoje.