Nuo šiandien priimami užsakymai „Q3 Sportback“ modeliams su trijų galimų tipų 2.0 TDI motorais, išvystančiais 110 kW (150 AG), kurių kainos prasideda nuo 39 130 Eur. Ieškantys benzinu varomos alternatyvos, gali rinktis 2.0 TFSI variklį, kurio galia siekia 169 kW (230 AG). Vėliau šįmet automobilių gamą papildys modeliai su 1.5 TFSI motorais, o pastarųjų kainos prasidės nuo maždaug 35 000 Eur.

Vienas žinomiausių automobilių gamintojų tikisi, kad pristatyta naujovė sulauks populiarumo tarp aukščiausios klasės kompaktinių krosoverių.

"Audi Q3 Sportback"

Detalės dizaine

„Q3 Sportback“ modelio sportišką charakterį atspindi eilė elegantiškų detalių ir dizaino bruožų – nuo priekinių grotelių iki aerodinamiškų formų. Lyginant su giminingu „Audi Q3“, salonų naujiena pasižymi žema stogo linija, kuri įsilieja į galinius statramsčius ir užbaigiama galiniu stogo aptaku, dėl to modelis vizualiai atrodo ilgesnis.

„Audi Q3 Sportback“ yra 4,50 m ilgio, 1,84 m pločio ir 1,56 m aukščio, o atstumas tarp ašių siekia 2,68 m, tad šis automobilis turi erdvų ir puikiai transformuojamą saloną. Gale yra trys sėdimos vietos ir visose versijose galines sėdynes galima pastumti 130 mm atstumu. Sėdynės turi tris atskirus atlošus su septyniomis reguliuojamomis padėtimis. Bagažinės talpa siekia nuo 530 iki 1400 l, pakrovimo aukštis gali būti dviejų padėčių, o po bagažinės dugnu sumontuota papildoma dėtuvė.

Patogus bet kokiame kelyje

„Audi Q3 Sportback“ užtikrina malonų ir patogų važiavimą bet kokia kelio danga. Mieste, tolimoje kelionėje ar bekelėje – kompaktinis krosoveris yra dinamiškas ir įvairiapusiškas automobilis, turintis standartinę progresyvią vairo sistemą ir papildomai reguliuojamą sportinę pakabą.

Standartinėje „Audi drive select“ valdymo sistemoje vairuotojas gali pasirinkti vieną iš šešių skirtingų režimų, priklausomai nuo vairavimo sąlygų, kelio ir paties vairuotojo poreikių, įskaitant bekelės režimą. Ši sistema reguliuoja variklio, transmisijos, elektra valdomų amortizatorių ir vairo sistemos nustatymus. Papildomai pasirenkama nusileidimo nuokalne pagalba palaiko vairuotojo pasirinktą greitį, kai leidžiamasi didesne kaip 6 proc. nuokalne.

Išmanieji ekranai ir lengvas valdymas

Net bazinės versijos „Audi Q3 Sportback“ prietaisų skydelyje yra skaitmeninis 10,25 colių įstrižainės ekranas, kurio nustatymai valdomi naudojant daugiafunkcinį vairą. Aukščiausioje gamoje esančioje „MMI navigation plus“ sistemoje „Audi“ virtuali vairuotojo informacinė sistema turi daug papildomų funkcijų. Prietaisų skydelio centre yra liečiamasis 10,1 colio ekranas – jame pasirenkamos funkcijos palydimos garsiniu signalu, o pats ekranas turi juodos blizgios spalvos apdailą.

Multimedijos sistemos meniu sudaro aiškiai išdėstytos parinktys, kurias galima valdyti balsu. Kompiuterinė sistema supranta tiek įprastą kalbą, tiek ir atskirus trumpus žodžius. Navigacijos sistemoje adresą galima įvesti laisvai rašant tekstą.

"Audi Q3 Sportback"

„MMI navigation plus“ sistemoje internetinės „Audi connect“ paslaugos teikiamos „LTE Advanced“ greičiu. Realaus laiko informacija apie eismą, reikiamų vietų paieška, nuotraukos, darbo laikas, lankytojų vertinimai – tik keletas sistemos galimybių. Taip pat „Audi“ automobilių tinklo sąsaja suteikia informaciją apie maršrute esančias laisvas stovėjimo vietas, pavojus ir greičio apribojimus, kuriuos nustato automobilyje įtaisyti jutikliai ir kamera.

Užtikrintas saugumas kelyje

Nors „Audi Q3 Sportback“ yra lydimas pagyrimų dėl savo galios ir elegancijos, jame dera ir saugumo aspektas. Saugumui skirtos sistemos apima perspėjimą apie išvažiavimą iš eismo juostos, perspėjimą apie kritines situacijas persirikiuojant (pavyzdžiui, automobilį aklojoje zonoje), taip pat prisitaikančią greičio palaikymo sistemą. Automobilyje įmontuota 360 laipsnių vaizdo kamera padeda manevruojant statant automobilį. Parkavimosi pagalba automatiškai padeda pastatyti automobilį ir išvažiuoti iš stovėjimo vietos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)