V. Kazlausko parengtame ir portale Peticijos.lt išpublikuotame portale pabrėžiama, kad lietuviai taršiais ir senais automobiliais važinėja ne dėl noro tą daryti, o dėl nesamų galimybių įsigyti naujesnius automobilius.

Peticijoje Seimas raginamas atsikvošėti ir nepritarti esamam pasiūlymui. Pirmadienio rytą su peticijos autoriaus nuomone sutiko net daugiau nei 45700 žmonių, šią peticiją pasirašiusių. Peticiją prieš siūlomą taršos mokestį galite rasti čia.

Ragina sumas didinti

Visgi tokiai nuomonei pritaria toli gražu ne visi. Peticijos.lt portale atsirado ir dar viena elektroninė peticija, kuria raginama dabar siūlomas automobilių taršos mokesčio sumas padidinti bent 10 kartų.

Peticijos autorius V. Maslauskas akcentuoja, kad visi nori gyventi gerai, o jeigu galimybės neleidžia važinėti viešuoju transportu.

„Sakyčiau, apie pusė Lietuvos naudoja pigius automobilius ne dėl patogumo ar noro pasipuikuoti, o dėl to, kad geriau nusipirks naujausią aifoną ar vakarėliams leis šimtus“, – akcentavo V. Maslauskas, pabrėžęs, kad Seimas turėtų ne tik pritarti siūlomo mokesčio projektui, bet ir padidinti mokėtinas sumas.

Tiesa, pasiūlyta peticija sulaukė kur kas mažiau dėmesio nei pirmoji. Ją pasirašė vos 128 asmenys. Peticiją, raginančią mokesčius didinti, galite rasti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (303)