Prieš porą metų išgirdome apie „Polestar“ ir jų pirmąjį automobilį „Polerstar 1“. Pats pavadinimas skambėjo gana keistai, nors automobilis buvo gana įdomus.

Visai neseniai kompanija atidarė naują gamyklą ir paskelbė esanti pasirengusi gaminti hibridinį („plug-in“) „Polerstar 1“ automobilį, o ateityje planuojama orientuotis vien tik į elektra varomus automobilius.

Tokiomis naujienomis „Polestar“ kompanija labai džiaugėsi, tačiau iš paskutinių komentarų matyti, kad jų dar laukia daug sunkaus darbo.

Ianas Collinsas, „Polestar“ direktorius, atsakingas už kompanijos plėtrą Jungtinėje Karalystėje, per Norvegijoje vykusią konferenciją pasisakė apie „Tesla“ kompaniją.

„Tesla aktyviai vysto savo technologijas, ypač efektyvaus energijos vartojimo srityje. Šioje srityje jie lenkia mus ir lenkia labai stipriai. Tai yra ta sritis, kurioje mes ir toliau turime labai stipriai dirbti, kad galėtume konkuruoti su Tesla“, – sakė I. Collinsas.

"Polerstar 2"

Kalbėdamas apie energijos efektyvumą, I. Collinsas turi galvoje „Polestar 1“ ir „Polerstar 2“ automobilius. „Polerstar 2“ jau dabar yra pristatomas, kaip tiesioginis „Tesla Model 3“ konkurentas.

Kompanija teigia, kad „Polerstar 2“ turės 78 kWh baterijų sistemą, kurios energijos užteks nuvažiuoti 440 km.

Remiantis EPA vertinimu, „Tesla Long Range Model 3“ turi šiek tiek mažesnės talpos baterijų sistemą – 75 kWh – tačiau su šiuo elektromobiliu galima nuvažiuoti didesnį atstumą – 520 km.

Ianas Collinsas teigė, kad šiuo metu su „Tesla“ varžysis kituose dalykuose.

„Mes gerbiame „Tesla“ kaip konkurentus. Ir mes konkuruosime automobilių dizaino srityje, to ką galime pasiūlyti savo klientams ir dėl technologinės pažangos. Tobulėjant technologijoms, mes galvojame ne tik apie transmisiją, bet sutelkiame dėmesį ir į kitas automobilio dalis. Galėčiau pabrėžti keletą „Tesla“ automobilių turimų trūkumų, į kuriuos mes atkreipėme dėmesį ir jų išvengėme savo automobiliuose, bet aš to nedarysiu“, – aiškino I. Collinsas.

„Polestar“ planuoja pradėti gaminti savo naująjį elektromobilį „Polestar 2“ kitų metų pradžioje. Skelbiama, kad pirmaisiais metais „launch edition“ versija turėtų kainuoti apie 59 000 eurų, o vėliau kainos mažės ir pradinė „Polestar 2“ kaina sieks apie 39 000 eurų.