Dar šiemet pavasarį Amsterdame „Ford“ atskleidė savo ateities viziją – nuo šiol visi nauji koncerno modeliai turės bent dalelę elektros – nuo „Mild Hybrid“, jėgainių, kur elektrinis variklis atlieka tik pagalbinę funkciją, iki grynų elektromobilių. Vizija sparčiai įgyja realius kontūrus: bendrovė iki 2024 m. Europoje pristatys 18 elektrifikuotų modelių, iš jų vien 2019 m. pristatomi aštuoni modeliai.

Lūžio taškas, kaip prognozuoja „Ford“, bus užfiksuotas 2022 m. pabaigoje, kada automobilių su visiškai elektrinėmis ar kombinuotomis jėgainėmis pardavimai sudarys daugiau nei pusę visų lengvųjų „Ford“ automobilių pardavimų. Prognozuojama, kad iki šio momento bus parduota 1 mln. „fordų“ su elektrinėmis opcijomis, o elektrifikuotų modelių versijų spektras taps vienu gausiausių rinkoje.

Elektrinė tendencija

„Elektrifikavimas tampa ryškia automobilių rinkos tendencija. Mes žengiame koja į koją su ja ir nuosekliai didiname elektrifikuotų modelių skaičių bei siūlome vis daugiau jėgainių su elektros varikliais, sudarydami vartotojams galimybę rinktis tai, kas labiausiai atitinka jų poreikius. Dedame daug pastangų, kad persėsti į elektrifikuotą automobilį būtų paprasta kaip niekad anksčiau – būtent todėl užsibrėžėme tikslą, kad iki 2022 m. pabaigos dauguma mūsų parduodamų automobilių būtų elektrifikuoti“, – pažymėjo „Ford of Europe“ prezidentas Stuartas Rowley.

Įelektrinta „Ford“ ekspozicija Frankfurto automobilių parodoje – gausiausia elektrifikuotų modelių linija iš visų, kurias iki šiol gamintojas yra pristatęs vartotojams. Šiose gretose pirmuoju smuiku groja visiškai naujas vidutinio dydžio miesto visureigis „Kuga Plug-In Hybrid“ – tai labiausiai lig šiol elektrifikuotas „Ford“ modelis, siūlomas su „mild-hybrid“, savaime įsikraunančia „full-hybrid“ ir įkraunama hibridine „plug-in hybrid“ jėgainėmis.

Įkandin rikiuojasi naujasis didelis septynvietis visureigis „Explorer Plug-In Hybrid“ ir taip pat visiškai naujas aštuonvietis komercinis keleivių gabenimui skirtas „Tourneo Custom Plug-In Hybrid“ – abu jie siūlo visiškai elektrinio automobilio vairavimo pojūtį ir tuo pačiu metu tradicinio vidaus degimo variklio teikiamą galimybių spektrą bei laisvę.

Kompaktiškų miesto visureigių įkvėpta naujoji „Puma EcoBoost Hybrid“ aprūpinta pažangia „mild-hybrid“ technologija, kuri leidžia sumažinti CO2 emisijas ir optimizuoti degalų sąnaudas. Naujoji „Puma“ atsiliepia į vairuotojo poreikius ir užtikrina malonią vairavimo patirtį, be to, pirmą kartą yra siūloma ir stilingos „Titanium X“ komplektacijos.

"Ford Mondeo Hybrid"

Elektrifikuotų „Ford“ modelių gamoje – ir universalas „Ford Mondeo Hybrid“, siūlomas su įsikraunančia hibridine, klasikine hibridine ir benzino-elektros jėgainės technologija. Šis modelis sukuria naują alternatyvą dyzeliniams varikliams ir leidžia rinktis elektrinio automobilio vairavimo privalumus, ypač vairuojant mieste bei „stop-start“ režimu.

2020 m. rinką pasieks „Ford“ naujiena, apie kurią kol kas žinoma tik iš intriguojančių fragmentų – tai bus legendinio „Mustang“ įkvėptas visiškai naujas elektromobilis, tiesa, ne sportinė kupė, o miesto visureigis su „Mustang“ dizaino elementais. Planuojama, kad būsimojo elektromobilio vienu pakrovimu nuvažiuojamas atstumas sieks 600 km, skaičiuojant pagal WLTP standartus (World Harmonized Light Vehicle Test Procedure) ir naudojant greitojo įkrovimo funkciją.

„Kai kalbame apie elektrifikavimą, nėra universalaus visiems tinkančio sprendimo – kiekvieno vartotojo keliavimo poreikiai, gyvenimo aplinkybės yra skirtingos. Mūsų strategija – kiekvienam automobiliui atitaikyti geriausiai jam tinkančias elektrines funkcijas ir sudaryti sąlygas vartotojams džiaugtis paprasta ir smagia elektrifikuoto automobilio vairavimo patirtimi“, – sakė „Ford of Europe“ inžinerijos padalinio vykdomasis vadovas Joergas Beyeris.

"Ford Puma Titanium"

Pažangūs sprendimai

Sparčiai žengdama į elektrinę ateitį, kompanija „Ford“ drauge su energijos tiekimo sektoriaus partneriais kuria naujus paprastesnius, greitesnius ir lengviau prieinamus elektrifikuotų modelių įkrovimo sprendimus bei plečia įkrovimo stotelių tinklą Europoje.

„Ford“ pristato ir naują programėlę išmaniesiems įrenginiams, kuri įkraunamų hibridinių automobilių savininkams padės lengvai aptikti įkrovimo vietas bei į jas nuvykti. Bendradarbiaudama su „NewMotion“, „Ford“ siūlo prieigą prie vieno iš didžiausių viešųjų įkrovimo tinklų Europoje, kurį sudaro daugiau nei 118 000 įkrovimo stotelių 30-yje šalių.

„Ford“ taip pat yra tarptautinio IONITY konsorciumo narys. IONITY iki 2020 metų Europoje ketina įrengti 400 įkrovimo stočių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)