Tai ne pirmasis „Bolt“ projektas skirtas savivaldžių automobilių kontrolės sistemoms, tačiau šįkart pavėžėjimo platformos tikslai labai konkretūs. Tikimasi, kad jau per artimiausius 5–10 metų dalyje kelių savivaldžiai „Bolt“ automobiliai važiuos savarankiškai – be vairuotojo pagalbos.

„Mes negaminame nuosavo automobilio, mūsų tikslas – sukurti technologiją remiantis jau esamomis navigacijos sistemomis bei atvirojo kodo programine įranga. Būtent taip galėsime geriausiai išnaudoti savo patirtį navigacijos sistemų, optimizacijos bei giliojo mokymosi srityse“, – teigia vyriausiasis „Bolt“ produkto vadovas Jevgenijus Kabanovas.

Dabartiniu projektu bus kuriama ketvirtojo autonomiškumo lygio technologija – su ja automobiliui daugelyje situacijų nereikalingas žmogaus įsikišimas, išskyrus vairavimą ekstremaliomis oro sąlygomis ar jam automobiliui nuvykus į teritoriją, kuri neįtraukta sistemon.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)