Kad galėtų stebėti ir vertinti vairuotojo savijautą, naujausia britų kompanijos technologija pasitelkia kamerą, veido atpažinimo įrangą ir biometrinius jutiklius.

Tuomet, priklausomai nuo nustatytos nuotakos, sistema turėtų pritaikyti salono nustatymus (įskaitant šildymą, ventiliaciją, grotuvą, oro būklės kontrolę, aplinkinį apšvietimą), kad padėtų palaikyti malonią atmosferą.

Tokio atmosferos pagerinimo pavyzdžiai – vidaus apšvietimo pakeitimas ramesniais tonais, jei sistema nustato, kad vairuotojas patiria stresą, arba salono temperatūros sumažinimas ir vairuotojo mėgstamos muzikos parinkimas tuo atveju, jei nustatomi nuovargio ženklai.

„Jaguar Land Rover“ teigia, kad sistema pamažu prisitaikys prie vairuotojo veido išraiškų niuansų ir galiausiai išmoks „nuskaityti“ jo arba jos nuotaiką. Sistema taip pat supras, kokiems salono nustatymams vairuotojas teikia pirmenybę, ir pritaikys vis tinkamesnius pakeitimus, paremtus stebėjimu.

Britų kompanija taip pat išbando panašią sistemą, skirtą ant galinės sėdynės sėdintiems keleiviams. Kamera šiuo atveju įmontuota priekinių sėdynių galvos atramose. Sistema galės pritemdyti šviesas ir langus ir padidinti temperatūrą salono gale, jei aptiks mieguistumo ženklų, ir taip padės keleiviams greičiau užmigti ir ramiau miegoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)