Šis koncepcinis modelis yra visiškai elektrinis, tačiau nėra autonominis. BMW kurdamas šį modelį labai daug dėmesio skyrė detalėms, kurios būtent tokios pasirinktos neatsitiktinai. Visas „BMW Vision M Next“ dizainas sukurtas remiantis jau anksčiau išleistais modeliais – „i8“, M1 ir „Turbo“. Tiesa, pastarasis modelis taip pat buvo tik koncepcinis.

Vizitinė kortelė

„Vision M Next“ modelyje dominuoja pilka ir oranžinė spalvos. Pastaroji spalva taip pat pasirinkta neatsitiktinai, o kaip asociacija su „Turbo“ modeliu. Galinė automobilio dalis ir galinis stiklas yra „paimti“ iš M1 modelio, o šonuose esančios linijos, skiriančios pilką ir oranžinę spalvas, yra itin panašios į esančias „i8“ modelyje.

"BMW Vision M Next"

BMW vizitinė kortelė – priekinės automobilio grotelės. Tiesa, šiame modelyje jos ne tik automobiliui suteikia atpažįstamą įvaizdį, tačiau pažiūrėjus iš arčiau galima pamatyti, kad pačios grotelės yra sudarytos iš mažų šviečiančių BMW ženkliukų.

Automobilis it iš ateities atrodo ne tik iš išorės, bet ir viduje. Nestandartinės formos vairas yra skirtas ne tik automobilio valdymui. Vairo viršuje gamintojas įdiegė mažus ekranus, kuriuose vairuotojas gali gauti minimalią jam reikiamą informaciją apie vairavimo režimus. Vis tik norint matyti daugiau informacijos užtenka paspausti vieną mygtuką ir ją galėsite matyti permatomame prietaisų skydelyje.

Vairavimo patirtis

Kaip gamintojas ir numatė, šis automobilis nėra autonominis, todėl norintiems „aštresnių“ pojūčių gamintojas įdiegė „Boost“ funkciją, kurią aktyvinus, kiek įmanoma daugiau energijos iš baterijos perduodama į ratus ir automobilis pradeda stipriai greitėti.

Tiesa, gamintojas priėmė ir dar vieną sprendimą – automobilio viduje nėra tikrų sėdynių. Vietos vairuotojui ir keleiviui tai lyg konstrukcijos dalis padengta „Memory“ medžiaga, kuri prisitaiko prie žmogaus kūno formos. Automobilio slenksčiuose panaudota medžiaga – perdirbtas anglies pluoštas. Vienintelės automobilio dalys, kur yra panaudota tikra oda – vairas ir diržas skirtas durų uždarymui.


Išskirtinis garsas

Bene įdomiausias šio automobilio akcentas yra jo garsas. Automobilis nėra visiškai tylus, o ir remiantis naujais Europos Sąjungos reikalavimais, elektromobiliai turi skleisti garsą, kuris įspėtų pėsčiuosius. BMW čia pasirinko itin unikalų sprendimą – garsą „Vision M Next“ modeliui sukūrė žymus kompozitorius Hansas Zimmeris. Šis kompozitorius yra žinomas, kaip muzikos filmams kūrėjas įrašęs muziką tokiems filmams, kaip „Supermenas“, „Betmenas“, „Karibų piratai“ ir t. t.

Pats kompozitorius vieno interviu metu sakė, kad apibūdinti jo sukurto garso jis negalėtų, nes tai yra emocija, kurią turėtų pajausti kiekvienas. Vis tik H. Zimmeris atskleidė, kad kurdamas garsą šiam modeliui vieną konkretų tikslą turėjo.

„Norime, kad kiekvienas žmogus atsikėlęs ryte ir nuėjęs prie savo automobilio išgirstų patį maloniausią garsą, tokį garsą, kuris galėtų praskaidrinti net ir pačią niūriausią nuotaiką“, – sakė kompozitorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)