Kiek anksčiau Elonas teigė, kad pikapo jėgainę sudarys du varikliai, automatinė pakaba, prisitaikanti prie apkrovos, gausybė jutiklių, leidžiančių matyti 360 laipsnių vaizdą.

Be to, krovininės platformos durys bus tvirtinamos ant šarnyrinio keturkampio. Taigi bus labai lanksčios ir universalios, jos galės nusileisti iki pat žemės. Viena įkrova toks pikapas galės nuvažiuoti 640-805 km.

Dabar E. Muskas paskelbė šiek tiek naujos informacijos dėl šio elektromobilio. „Ride the Lighting“ tinklalaidėje Elonas patvirtino, kad elektrinio „Tesla“ pikapo kaina prasidės nuo 50 000 dolerių.

„Mes nenorime, kad jis būtų labai brangus. Manau, kad kaina turėtų prasidėti nuo mažiau, kaip 50 000 dolerių – būtų gerai, kad pradinė maksimali kaina siektų 49 000. Jis negali būti per brangus. Tai bus kažkas prieinamo. Bus ir brangesnių pikapų versijų, tačiau turėsite galimybę įsigyti puikų pikapą už 49 000 ar dar mažesnę kainą“, – tikino „Teslos“ vadovas.

Panašu, kad elektrinio „Tesla“ pikapo dizainas bus ypatingas. E. Muskas teigė: „Elektrinis pikapas turi būti neįtikėtinai funkcionalus, atrodyti nuostabiai, bet tuo pačiu nebūti įprastu pikapu. Jis atrodys, kaip iš mokslinės fantastikos. Tai reiškia, kad jis nebus skirtas visiems. Jei kas nors nori pikapo, kuris atrodytų tokiu pikapu, kokius matome pastaruosius 20-40 metų, tada mūsų elektrinis pikapas tikriausiai skirtas ne jiems.“

E. Muskas taip pat patvirtino, jog kiek anksčiau šiais metais jo paviešintoje nuotraukoje iš tiesų matome elektrinį „Tesla“ pikapą.

Generalinis „Tesla“ direktorius dar kartą patvirtino, kad šio elektrinio pikapo dizainas bus panašus į „Blade Runner“. Tačiau sunku tiksliai suprasti, ką tai reiškia, tad intriga vis dar išlieka.

Kompanijos vadovas mano, jog pamatę „Tesla“ elektrinį pikapą, kai kurie žmonės sakys, kad jis „visai nepanašus į įprastą pikapą“. Jis netgi palygino tokią trikdančią dizaino konstrukciją su perėjimu „nuo arklių traukiamos karietos prie automobilio“.

Kalbant apie elektrinio „Tesla“ pikapo galimybes, E. Muskas patvirtino, jog siekiama laikytis aukščiausių standartų.

„Tai bus pikapas, kuris geba daugiau, nei kiti pikapai. Atsižvelgiant į pikapų funkcionalumą, mūsų tikslas yra pagaminti geresnį pikapą nei „Ford F-150“ ir kad jis būtų geresnis už sportinio automobilio standartą „Porsche 911“. Tai yra mūsų siekis“, – ambicijas demonstravo E. Muskas.

Beje, „Ford“ visai neseniai patvirtino, kad planuoja elektrifikuoti „F-150“ pikapą bei investavo į startuolio „Rivan“ elektrinį pikapą ir rengiasi pagaminti visai naują elektrinę transporto priemonę.

Kalbant apie „Tesla“ elektrinio pikapo pasirodymo datą, E. Muskas tikisi, jog jau šią vasarą jis išvys dienos šviesą. Tad laukti liko visai nedaug.