Naujas hibridas pirmiesiems klientams bus pristatytas 2020 metais. Iki 2024 metų „Opel“ ketina elektrifikuoti visus savo modelius ir taip prisidėti prie CO2 taršos mažinimo.

„Opel“ su naujuoju „Grandland X Hybrid4“ pristatys ir moderniausią, „plug-in“ hibridinę technologiją. 147 kW/200 AG, 1,6 l turbobenzininis keturių cilindrų variklis su tiesiogine degalų įpurškimo sistema, pritaikytas hibridinei sistemai, suporuotas su elektrine sistema, turinčia du 80 kW/109 AG elektrinius variklius, visų varomųjų ratų pavarą ir 13,2 kWh ličio jonų bateriją.

Vienas iš variklių yra sujungtas su elektrifikuota aštuonių laipsnių automatine transmisija, o antrasis variklis, inverteris ir diferencialas yra integruoti į elektrinę galinę ašį, kuri paskirsto galią visiems ratams pagal poreikį.

Vidaus degimo variklis veiks, kai bus važiuojama vidutiniu ar dideliu greičiu, o važiuojant mažesniu greičiu, bus naudojama elektrinio variklio energija. „Opel Grandland X Hybrid4“, žada gamintojas, 50 km įveiks vien tik naudodamas elektrinio variklio energiją. Tyrimai Vokietijoje rodo, kad 80 proc. vairuotojų nuvažiuoja apie 50 km per dieną, todėl „Grandland X Hybrid4“ gali puikiai patenkinti kasdienio važiavimo poreikius visai neteršdamas aplinkos.

„Grandland X Hybrid4“ turės 4 važiavimo režimus – elektra, hibridinį, visais varomaisiais ratais ir sportinį, todėl vairuotojas automobilio charakteristikas galės pritaikyti prie konkrečių sąlygų ir pageidaujamo važiavimo. Pavyzdžiu, pasirinkus hibridinį režimą, užtikrinamas efektyvumas, o važiuojant tik elektra – švarus važiavimas be CO2 taršos, kas ypač aktualu važinėjant miesto centre. Pasirinkus 4x4 režimą, kuris aktyvuoja elektrifikuotą galinę ašį, bus užtikrinta maksimali trauka bet kokiais keliais.

„Grandland X Hybrid4“ 3,3 kW (6,6 kW papildomai) lizdas baterijai įkrauti įrengtas gale, priešingoje pusėje nei degalų papildymo anga, o pati baterija yra įmontuota po galinėmis sėdynėmis, taip sutaupant erdvės bagažinėje ir salone. Baterijos įkrovimo laikas priklauso nuo įkroviklio tipo. Pavyzdžiui, baterija pilnai įkraunama vos per 50 minučių per 7,4 kW galios įkrovimo stotelę.

„Grandland X Hybrid4“ taip pat turės naujas „Opel“ telematikos funkcijas, tokias, kaip navigacija ir eismo informacija realiu laiku, techninė ir kita svarbi informacija apie automobilio sistemas per programėlę, tiesioginis sujungimas su technine pagalba kelyje, pagalbos skambutis atsitikus įvykiui, užtikrins saugias ir atpalaiduojančias keliones vairuotojui ir keleiviams.

Nelaimingo įvykio atveju, pagalbą galima išsikviesti akimirksniu, vienu raudono mygtuko spustelėjimu. Jei saugos diržų įtempikliai ir oro pagalvės yra aktyvuoti, skubi pagalba įvykio atveju iškviečiama automatiškai. Navigacija pasiekiama per „Navi 5.0 IntelliLink“ informacijos ir pramogų sistemą, o tikslo taškai randami greitai ir patogiai.

Greitėjimas ir stabdymas vienu pedalu

Siekiant dar didesnio efektyvumo, „Grandland X Hybrid4“ regeneracinė stabdymo sistema lėtėjant kinetinę energiją paverčia į elektros energiją, kuri yra sunaudojama iš karto, ar kaupiama baterijoje, todėl visų „Grandland X Hybrid4“ elektra nuvažiuojamas atstumas gali vidutiniškai padidėti 10 proc.

Vairuotojas regeneracinį stabdymo režimą gali pasirinkti pagal poreikį, maksimaliam energijos sunaudojimui. Važiuojant normaliomis eismo sąlygomis, stabdžio pedalo praktiškai nereikia naudoti ir „Grandland X Hybrid4“ stabdomas atleidus akceleratoriaus pedalą (One Pedal Driving). Siekiant dar geriau išnaudoti aukštos įtampos (300 V) elektros sistemą, „Grandland X Hybrid4“ įrengtas elektrinis oro kondicionavimo sistemos kompresorius ir elektrinė šildymo sistema.

Naujas „Grandland X Hybrid4“ priklauso „Opel” naujos kartos elektrifikuotam transportui. Automobilių gamintojas netrukus naują „Corsa“, „Zafira Life MPV“, „Vivaro LCV“, „Mokka X“ – ir visi šie modeliai galės važiuoti elektra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)