„Mini Clubman“ išsaugojo išsiskiriančių proporcijų eksterjerą su siaurų linijų kėbulu, dinamiška prailginta stogo linija ir statmena galine dalimi. Funkcionaliai išnaudoti bagažo erdvę leidžia į priešingas puses atsidarančios dvejos bagažinės durelės, už kurių – nuo 360 iki 1250 litrų (nulenkus sėdynes) erdvė daiktams.

Tarp kitų išskirtinių „Clubman“ bruožų išliko chromuoto apvado ovalo formos priekiniai žibintai ir šešiakampio kontūrą turinčios radiatoriaus grotelės, kurios naujame modelyje apima net ir priekinį buferį. Kartu su pakeistos formos oro įsiurbimo angomis ši struktūra tapo nauju išsiskiriančiu akcentu.

Dar viena naujovė – modifikuoti priekiniai žibintai: tiek standartinėje įrangoje montuojami halogeniniai, tiek papildomai užsakomi LED. Be to, naujajame modelyje siūlomi ir adaptyvūs, prie važiavimo sąlygų prisitaikantys LED žibintai su matricine tolimųjų šviesų technologija, leidžiančia reguliuoti apšvietimo ilgį užmiesčio kelyje ir naudojantis atskirais LED segmentais neakinti iš priekio atvažiuojančių vairuotojų.

Siūlo susikurti savo „Mini“

Tradiciškai, „Mini“ siūlo platų papildomų apdailos aksesuarų pasirinkimą, kuriais galima savo „Clubman“ paversti dar individualesniu. Visi „Mini Yours“ siūlomi interjero ir eksterjero aksesuarai yra pagaminti iš aukštos kokybės medžiagų ir parinkti taip, kad automobilio savininkas galėtų išsiskirti iš minios stilingumu.

Tarp jų – ne vien smulkios detalės, bet ir unikalaus dizaino ratlankiai, sportinis vairas ar iš odos ir anglies pluošto pagamintos sėdynės, taip pat ir galimybės individualizuoti prietaisų skydelį ir visos priekinės konsolės atskirus elementus.

Standartiškai „Mini Clubman“ komplektuojamas su 16 arba 17 colių skersmens ratlankiais, o papildomai galima rinktis 18 ar 19 colių ratus – jų pasiūla išplėsta naujo dizaino dviejų spalvų gaminiais.

Naujovė – sportinė pakaba

Lietuvoje vairuotojams bus siūlomi modeliai su benzininiais varikliais, kuriuose įdiegta naujausia „MiniTwinPower Turbo“ technologija. „MINI Clubman“ energija perduodama į priekinę ašį, tačiau su galingesniu motoru galima užsakyti ir visų varomų ratų sistemą „ALL4“. Vėliau rinkoje pasirodys ir itin sportiška „Mini John Cooper Works Clubman“ versija.

Trijų cilindrų benzininis variklis išvysto 100 kW/136 AG, o keturių cilindrų motoras pasiekia 141 kW/192 AG. Komplektuojama su visų ratų pavara galingesnioji versija leidžia nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėti per 6,9 sek. Vidutinės šių modelių degalų sąnaudos šimtui kilometrų siekia nuo 6,5 iki 7,1 litro.

Standartinėje įrangoje automobiliai komplektuojami su 6 pavarų mechanine greičių dėže, taip pat galima rinktis 7 laipsnių dvigubos sankabos automatinę „Steptronic“ transmisiją. Galingesnis benzininis „Clubman“ gali būti komplektuojamas su 7 pakopų sportine „Steptronic“ automatine greičių dėže, pasižyminčia ypatingai greitu pavarų perjungimu, arba su 8 laipsnių automatine „Steptronic“ pavarų dėže, taip pat su jos sportine versija.

Visiškai naujas pasiūlymas „Mini Clubman“ papildomos įrangos sąraše – sportinė pakaba. Su šia pakaba komplektuojami automobiliai suteikia vairuotojui sportiškesnio vairavimo pojūtį, be to, yra 10 milimetrų žemesni. Taip pat galima rinktis adaptyvią pakabą, leidžiančią per „Mini Driving Modes“ sistemą parinkti važiavimo sąlygoms tinkamiausias amortizatorių darbo charakteristikas.

"Mini Clubman"

Išmanesnis nei anksčiau

Automobilio multimedija ir kiti nustatymai valdomi per standartinėje įrangoje komplektuojamas atnaujinto grafinio dizaino 6,5 colių įstrižainės lietimui jautrų ekraną. Papildomai galima užsakyti „Connected Navigation Plus“ paketą su į dvi dalis dalomu 8,8 colio įstrižainės ekranu, išplėstu pramoginių funkcijų sąrašu, navigacijos sistema, belaide mobiliųjų telefonų įkrovimo galimybe ir dar viena USB jungtimi.

Vairuotojams taip pat siūloma daugybė skaitmeninių internetu pasiekiamu paslaugų per „Mini Connected“ sistemą. Visuose naujuose „Mini Clubman“ modeliuose įdiegta 4G ryšį palaikanti SIM kortelė, užtikrinanti išmanųjį pagalbos skambutį ir automobilio buvimo vietos nustatymą ištikus nelaimei kelyje.

Užsakius „Connected Navigation“ ar „Connected Navigation Plus“ paketus galima naudotis realiu laiku pateikiamos eismo informacijos duomenimis ir išvengti spūsčių, taip pat per internetinę „Mini Online“ platformą surasti kitų išmanių paslaugų. Įdiegta mobilioji kortelė automobilyje taip pat reiškia, kad programinė įranga yra atnaujinama nuotoliniu būdu.

„Mini“ programėlės siūlo ypatingai plačią skaitmeninių paslaugų amplitudę, leidžiančią kasdien patogiai planuoti tiek trumpas, tiek ilgas keliones, taip pat nuotoliniu būdu sužinoti automobilio buvimo vietą, degalų lygį bake ir kitas „Mini Clubman“ būklės detales ar net atrakinti bei užrakinti automobilį.

Užsakymai naujajam modeliui priimami jau dabar, o Lietuvoje „Mini Clubman“ pasirodys rugpjūčio mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją