16 kartų daugiau – toks elektromobilių pokytis užfiksuotas Lietuvoje per daugiau nei penkerius metus. VĮ „Regitra“ duomenimis, didžiausias rinkos augimo pikas buvo pasiektas 2018 m. ir tęsiasi iki dabar. Šių metų kovo 1 d. duomenimis Lietuvoje jau buvo užregistruoti 1024 elektromobiliai, 14614 hibridinių ir 642 iš išorės įkraunami hibridiniai (plug-in) automobiliai.

Naujasis „Audi e-tron“ – elektra varomas SUV – turi du elektros variklius. Kartu su elektrine visų ratų pavara, pneumatine važiuokle jie užtikrina galią ir manevringumą ne tik per kasdienes keliones gatvėse, tačiau leidžia taip pat lengvai valdyti šį elektromobilį bekelėje. Pavyzdžiui, pasirinkus „Comfort“ režimą, automobilis varomas tik galiniais ratais, tačiau įsijungus sportinį ar bekelės režimus, visureigis varomas visais keturiais ratais.

„Audi e-tron“ elektros variklių galia siekia iki 300 kW, 100 km/val. greitį jis pasiekia mažiau nei per 6 sekundes, o vienu įkrovimu gali nuvažiuoti daugiau kaip 400 kilometrų WLTP ciklu. Pakankamą ridos atsargą užtikrina didelis aukštos įtampos akumuliatorius.

Elektromobilyje sumontuota elektrohidraulinė stabdžių sistema. Kompaktiškas stabdžių modulis turi hidraulinį vožtuvą, kuris sukuria papildomą slėgį rekuperaciniam stabdymui, o stipraus stabdymo metu vos per 150 milisekundžių užtikrinamas maksimalus slėgis – tokia sistema, palyginti su įprastais stabdžiais, leidžia pasiekti iki 20 proc. trumpesnį stabdymo kelią.

Teigiama, kad naujasis „Audi e-tron“ Lietuvoje kainuos nuo kiek daugiau nei 80 tūkst. eurų. Ir be visų ypatybių, kurias šiame automobilyje bus galima rasti, bene didžiausią nuostabą kelia papildomai užsakomos kameros vietoje šoninių veidrodėlių. Tokios kameros projektuoja vaizdą į ant automobilio statramsčių įrengtus ekranus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)