Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) pranešė, kad visiškai uždaroma Molėtų plento atkarpa, esanti (važiuojant nuo Vilniaus) 17,6-20,8 kelio kilometre.

Uždaroma ne viena kelio pusė, o abi, tad eismas čia nukreipiamas į du greta esančius kelius. Vairuotojams remontuojamą kelio ruožą teks apvažiuoti keliu Raudondvaris-Giedraičiai-Molėtai ir Vievis-Maišiagala-Nemenčinė.

Kelias A14 Vilnius-Utena bus remontuojamas iki spalio, vairuotojams teks naudotis apylanka

LAKD perspėjo, kad planuodami savo keliones vairuotojai turėtų pasilikti laiko atsargą, mat remonto darbų vietoje formuojasi spūstys. Galima tik spėti, kad gerokai sudėtingesnė situacija laukia vasarą, mat remonto darbai užtruks.

Kaip DELFI aiškino Aušra Ramoškaitė, LAKD Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėja, pagal numatytą sutartį, kelio remontas turėtų būti baigtas šių metų spalio 16 d. Iki tol vairuotojams teks naudotis apylanka.

Keturios eismo juostos

Minėtoje atkarpoje remontuojami du kelio ruožai. Vienas – 16-16,8 km ir kitas – 17,64-20,84 km.

Šiam ruože, pasakojo LAKD specialistė, bus rekonstruota kelio danga, įrengtos keturios eismo juostos. Taip pat atsiras ir pėsčiųjų viadukas virš kelio bei požeminė pėsčiųjų perėja.

Be to, teigia A. Ramoškaitė, turi atsirasti pėsčiųjų ir dviračių takai, įrengtos triukšmo užtvaros, kelio apšvietimas.

Anot LAKD atstovės, sutartis pasirašyta ir dėl dar dviejų Molėtų plento ruožų remonto. Norima sutvarkyti ruožus nuo 16,8 iki 17,64 km ir 20,84 iki 21,5 km. Tačiau, atkreipė dėmesį žinovė, pagal pasirašytą sutartį, šiemet iki spalio rangovai turi parengti tik techninį darbo projektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)