Kaip teigė „Porsche“ atstovai, nauja, nuo kitų metų gaminti ketinama transporto priemonė, kurios modelio pavadinimas – „Taycan Cross Turismo“, bus vien elektra varomas universalas. Modelis atitinka 2018 metų Ženevos automobilių parodoje pristatytą koncepciją „Mission E Cross Turismo“, rašoma portale „Auto Express“.

Naujasis „Porsche Taycan Cross Turismo“, kaip žadama, bus ketverių durų ir keturių vietų universalas su aukštesne pakaba ir masyviais išoriniais elementais. Jo korpuso konstrukcijoje pavyks atpažinti „Macan“ krosoveriui ir „Taycan“ sedanui būdingų bruožų. Nuo pirmojo nusižiūrėtas šoninis profilis ir bagažinė, o nuo antrojo – žibintai, dienos žibintai ir priekinė dalis.

Kaip ir „Taycan“ sedane, „Cross Turismo“ bus sumontuoti du sinchroniškai veikiantys magnetiniai varikliai. Jų galia – daugiau nei 600 AG, o tai reiškia, kad 100 km/val. greitį krosoveris turėtų pasiekti per mažiau nei 3,5 s. Sprendžiant iš „Porsche“ atstovų nurodytų charakteristikų, būsimas modelis turėtų būti greitesnis nei „Tesla Model X“.

Su visiškai įkrautu akumuliatoriumi „Taycan Cross Turismo“ turėtų nuvažiuoti beveik 500 km.

Tikėtina, kad koncepcinis „Cross Turismo“ automobilis išsiskirs begale praktinių sprendimų. Pavyzdžiui, iki galo atlenkiamos sėdynės galėtų pasiteisinti vežiojant ilgesnius krovinius, o bagažinėje pritvirtintais diržais būtų patogu pririšti krepšius ir lagaminus.

Automobilio viduje turėtų būti sumontuotas didžiulis informacinį ir pramoginį turinį teikiantis ekranas ir pažangūs akių stebėjimo jutikliai. Pastarieji per užpakalinio vaizdo veidrodyje integruotą kamerą nustatys, kuriems prietaisams vairuotojas skiria daugiausia dėmesio, kad visi svarbiausi langai atsidurtų priekiniame ekrano plane.

Naujasis ekranas išsitęs ir į keleivio pusę, todėl priekyje sėdintis asmuo galės naudotis įvairiomis programėlėmis, taip pat kurti palydovo įgalinamas navigacijos programas, koreguoti klimato parametrus ir naudoti vairuotojo kontaktinių asmenų sąrašą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)