„Mintis pradėti šį pasaulinį moterų solidarumo žygį kilo 27 metų Hayley Bell iš Didžiosios Britanijos, kuriai pabodo, kad motociklinę ekipiruotę gaminančios firmos moterims siūlo kur kas mažesnį šalmų ir aprangų pasirinkimą, o dažnai figūruojant rožinė spalva ar gėlių ornamentai paprasčiausiai erzina. Šios iniciatyvos sumanytojos ir ją remiančios motociklininkės nori pasakyti, kad motociklininkių rinka yra greičiausiai auganti motociklų pramonėje. Tuo pačiu norime padrąsinti visas moteris, svajojančias ar jau važiuojančias motociklais, neatsisakyti savo pomėgio ir palaikyti vienoms kitas, įgyvendinant savo norus“, – sako šio pasaulinio turo ambasadorė Lietuvoje kaunietė Jolita Arlauskaitė.

Pasaulinis moterų motociklininkių turas („Women Riders World Relay“) turas prasidėjo praėjusį trečiadienį Škotijoje ir šiuo metu vyksta Didžiojoje Britanijoje ir Airijoje. Šiame pirmajame etape važiuoja 260 šių šalių motociklininkių. Sekmadienį, kovo 10 d., dalis keliautojų su estafetės lazdele persikels per Lamanšo sąsiaurį į Prancūziją ir tęs kelionę žemyninėje Europos dalyje. Turo dalyvės Lietuvą pasieks gegužės mėnesį ir estafetės lazdelę neš mūsų šalies motociklininkės.

Idėja surengti tokį pasaulinį turą buvo paskelbta socialiniuose tinkluose praėjusių metų rugpjūtį ir labai greitai sulaukė motociklininkių susidomėjimo iš viso pasaulio. Motociklininkių sumanymas buvo plačiai nušviestas Jungtinės Karalystės žiniasklaidoje.

Europos motociklininkės estafetės lazdelę perduos savo kolegėms Afrikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Azijoje ir Pietų bei Šiaurės Amerikoje – iš viso per 12 mėnesių planuojama aplankyti 100 šalių. Visos ture dalyvaujančios motociklininkės įrašys savo vardą estafetės lazdelės viduje suvyniotame popieriaus lape. Šis estafetės principu suorganizuotas turas galėtų pasiekti naują Gineso rekordą. Kelios moterys ketina įveikti visą pasaulinį turą. Norinčios prisijungti prie turo dalyvių savo šalyje ar kitose, o gal ir tolimesnei kelionei turi registruotis šio turo interneto puslapyje. Registracija turo daliai Lietuvoje ir paskesnėse šalyse bus pradėta artimiausiu metu.

„Regitros“ duomenimis, Lietuvoje motociklų vairavimo teises turi apie 6 tūkst. moterų. Kasmet prie šios bendruomenės prisijungia daugiau nei 200 naujų narių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)