Tiesa, kai kurių automobilių gamintojų stendų trūks. Apie tai, kad nedalyvaus parodoje, paskelbė „Ford“. Taip pat šanso priminti visuomenei apie save neišnaudos „Opel“, „Hyundai“, „Jaguar Land Rover“ ir „Volvo“. Nepaisant to, į ką pasižiūrėti tikrai netrūks.

Pirmosios parodos dienos skirtos spaudos atstovams, o kovo 7-ąją durys atveriamos visuomenei. Parodyti savo naujausius gaminius pasirengę ne vienas.

Pavyzdžiui, Prancūzijos „Peugeot“ rengiasi parodyti savo naują 208 modelį. Svarbiausia, kad šis miesto mažylis nuo šiol turės ne tik vidaus degimo variklius, bet ir elektrinį. Elektrinį automobilį savo stende turės ir prabangusis „Aston Martin“. Šis gamintojas rengiasi parodyti dvi naujienas: hiperautomobilį, pavadintą 003, ir „Lagonda“ emblema pažymėtą elektrinį visureigį.

„Volvo“ antrinė bendrovė „Polestar“ į Ženevos automobilių parodą atsigabens „Polestar 2“ modelį. Pastarojo skaitmeninė premjera buvo prieš savaitę, tačiau plačiajai visuomenei šis pristatymas bus pirmas. Visureigis elektra gali nuvažiuoti apie 480 kilometrų ir jau dabar yra vadinamas rimčiausiu konkurentu „Tesla“ gaminiams.

Su elektromobiliais įsibėgėjo „Seat“. Barselonoje, Ispanijoje, bendrovė neseniai parodė „Renault Twizzy“ primenantį miniatiūrinį elektromobilį, o Ženevoje rengiamasi „el-Born“ premjerai. Daug detalių apie šį modelį kol kas laikoma paslaptyje, tačiau dėmesio šis projektas turėtų sulaukti itin daug.

BMW stende rengiamasi pasaulinei premjerai. Prieš daugiau nei pusmetį Bavarijos automobilių gamintojas parodė didžiausią gamos visureigį X5, tačiau šį pavasarį didžiausio etiketė tenka kitam – naujam X7 visureigiui.

„Hondos“ stende dar kartą demonstruojama elektromobilio, primenanti pirmosios kartos „Civic“, koncepcija. Tiesa, kitaip nei ankstesnius kartus, šis modelis jau kone stovi ant gamyklos konvejerio linijos.

Elektromobilio panoro ir „Kia“. Gamintojas daug apie naujieną neatvirauja, bet neslepia, kad šis modelis akivaizdžiai parodys, kur link ateityje norėtų žengti šis Pietų Korėjos gamintojas.

„Mazda“ rengiasi pristatyti CX-4 modelį. Pastarasis, sakoma, bus nišinis, įsispraus į tarpelį tarp CX-3 ir CX-5. Beje, neatmetama idėja, kad šis automobilis galėtų turėti ir elektrinę pavarą.

„Mercedes-Benz“ rengiasi plėsti A klasės modelių gamą. Prie hečbeko ir pernai pristatyto sedano, šiemet rengiamasi pridėti ir „CLA Shooting Brake“ modelį, arba kitaip – universalą.

„Nissan“ pasirengę parodyti kitokį elektromobilio „Leaf“ veidą – Ženevoje laukia lenktynėms skirto elektrinio „Nismo RC“ premjera.

„Porsche“ stende lauks bestogis 911 modelis, o štai „Renault“ pasirengę parodyti nediduko „Clio“ naują kartą. Nedidelį automobilį rengiasi visam pasauliui parodyti ir „Škoda“ – čia laukia „Kamiq“, miesto visureigio, tokio pat dydžio kaip „Seat Arona“, premjera.

Garsiai gali nuskambėti ir „Volkswagen“ premjera. Be „I.D. Beach Buggy“ koncepcinio modelio, karšto „T-Roc R“ modelio ir naujo „Caravelle“, teigiama, kad norima parodyti 8-osios kartos „Golf“ modelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)