2018 m. „Toyota“ pardavimo duomenys rodo, kad kas trečias naujas „Toyota“ automobilis buvo hibridas, o visose trijose šalyse hibridų pardavimas išaugo 48 proc.

2019 metais „Toyota“ siūlys ir naujų modelių, ir naujų variklių. Laukiama „Camry“ sugrįžimo, salonus pasieks naujos kartos RAV4 ir trys nauji „Corolla“ modeliai, visi bus siūlomi ir su hibridinėmis jėgainėmis. „Camry“ ir „RAV4“ turės galingesnes ir ekonomiškesnes naujos kartos hibridines elektrines pavaras. „Corolla“ hečbeką ir universalą pirmą kartą bus galima rinktis iš dviejų skirtingos galios hibridinių jėgainių, turinčių 1,8 arba 2 litrų vidaus degimo variklius. Tiesa, tai reiškia, kad gamoje nebelieka „Avensis“ modelio.

Estijoje „Toyota“ šiuo metu turi 15,1 proc. rinkos, o pardavimai, palyginti su 2017 metais, išaugo 9 proc. Latvijoje „Toyota“ užima 14,1 proc. rinkos, arba antrą vietą (pardavimai išaugo 9,6 proc.). Iš visų trijų šalių prekyba naujais automobiliais labiausiai išaugo Lietuvoje: palyginti su 2017 metais, automobilių parduota net 36 proc. daugiau – naujus savininkus rado 4 868 automobiliai.

Lietuvoje juntamas labai didelis susidomėjimas hibridais, jų parduota net 73 proc. daugiau. Estijoje ir Latvijoje hibridų pardavimai išaugo atitinkamai 30 ir 26 proc.

Japonijos automobilių gamintojui svarbus ženklas yra ir tai, kad dvejus metus rinkoje siūlomas „Proace“ sparčiai išpopuliarėjo savo klasėje ir pasiekė antrą vietą. Estijoje „Proace“ furgonų segmente yra pirmas, Latvijoje – antras, o Lietuvoje – ketvirtas pagal populiarumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)