Šie metai bendrovei taip pat turėtų būti sėkmingi ir dėl priimtų naujų sprendimų. Pavyzdžiui, tokių, kaip pasikeitusi automobilių gabenimo logistika: užuot juos vežus autovežiais, automobiliai dabar gabenami tiesioginiu keltu iš Travemundės uosto Vokietijoje į Liepoją Latvijoje. Naujasis maršrutas leidžia vienu keltu pristatyti iki 300 automobilių, o tai gerina veiklos efektyvumą.

Graibstė visureigius

2018-ieji buvo dar vieni rekordiniai metai „Volkswagen“ gamintojui. Pasaulyje parduota net 6,2 mln. jo automobilių, o Baltijos šalyse pardavimai pasiekė 7 719 arba 10,4 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Lietuvoje parduota 9 proc. daugiau „Volkswagen“ automobilių – 3 196, o užimama naujų automobilių rinkos dalis pasiekė 9,9 proc.

Baltijos šalių lyderiai – „Golf“, „Tiguan“ ir „Passat“ – sudarė net 78 proc. pardavimų. 2018-aisiais kas trečias parduotas „Volkswagen“ automobilis buvo visureigis, o bendrai jų pardavimai augo 45 proc. Be to, pirmą kartą istorijoje visureigis – „Tiguan“ – buvo antras pagal populiarumą „Volkswagen“ modelis Baltijos šalyse.

Pardavė mažiau

„Audi“ 2018-aisiais iš viso pardavė 1,81 mln. automobilių – 3,5 proc. mažiau nei 2017-aisiais. 20 naujų modelių ir naujoji WLTP bandymų metodika lėmė trumpalaikį pardavimų kritimą Europoje – 13,6 proc. mažiau palyginus su 2017-aisiais. Tačiau, sako gamintojo atstovai, augo Kinijos rinka, tad ši sušvelnino kritimą žemyn.

Pernai Lietuvoje parduoti 457 nauji „Audi“ automobiliai, kurie gamintojui užtikrino 20,1 proc. „premium“ klasės automobilių rinkos dalį. Pernai populiariausi „Audi“ modeliai buvo Q7, Q5 ir A6, kurie sudarė 58 proc. visų pardavimų.

Remiantis statistiniais duomenimis, Lietuvoje 6 iš 10 naujų „Audi“ buvo dyzeliniai, likę – varomi benzinu. Bene labiausiai lietuviams patiko Q7 visureigis, o populiariausios spalvos – juoda, balta ir pilka.

Laukia gausybė naujienų

2019-aisiais „Audi“ rinkai pasiūlys 20 naujų modelių. Naujasis Q3 jau pasiekė Lietuvą, o „Audi A1 Sportback“ pasirodys netrukus. Viena laukiamiausių metų naujienų, elektrinis „Audi e-tron“, Lietuvos keliuose pasirodys pavasarį. Atnaujinti „Audi A4“ ir „Audi Q7“ modeliai Lietuvą pasieks kiek vėliau, o naujų „Audi Q3“ ir „Audi A1“ versijų laukiama metų pabaigoje.

„Volkswagen“ šiemet koncentruosis į visureigių segmento plėtrą, atstovybių tinklo didinimą ir produktų gamos išplėtimą elektromobiliais su „ID.“ modeliu. Šį pavasarį „Volkswagen“ pradės išankstinius pirmojo „ID.“ elektromobilių šeimos modelio užsakymus. Taip pat bus pristatyti du nauji modeliai – „T-Cross“ visureigis pavasarį ir atnaujintas „Passat“ trečiąjį šių metų ketvirtį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)