Kaip praneša „Reuters“, Katalonijos regiono vyriausybė nutarė, kad pavėžėjimo paslaugų bendrovių, kaip „Uber“, automobiliai gali paimti keleivius tik praėjus 15 minučių po to, kai jų paslaugos buvo užsakytos.

„Naujieji Katalonijos vyriausybės įvesti apribojimai nepalieka mums kitų galimybių, kaip tik sustabdyti „UberX“ veiklą Barselonoje iki tol, kol mes įvertinsime savo ateitį mieste“, – sakė „Uber“ atstovas spaudai.

„Esame pasiryžę išlaikyti ilgalaikę mūsų ir Ispanijos miestų partnerystę, todėl tikimės dirbti kartu su Katalonijos vyriausybe ir miesto tarybą įvedant visiems teisingą reguliavimą“, – tikino „Uber“ atstovas.

„Uber“ pernai kovą pradėjo siūlyti „UberX“ paslaugą, kurioje keleivius vežioja profesionalūs vairuotojai. Naujieji apribojimai buvo įvesti vyriausybę spaudžiant taksi vairuotojams, streikavusiems Barselonoje ir vis dar tebestreikuojantiems Madride.

Madrido taksi vairuotojai šią savaitę užblokavo vieną svarbiausių miesto gatvių. Tačiau, taksistams pykstant, Madrido institucijos pareiškė nepriimsiančios į Barselonos reguliavimą panašių apribojimų.

Ispanijos transporto bendrovių asociacija „Unauto VTC“ teigė, kad Barselonoje įvesti apribojimai kelia grėsmę 3,000 darbuotojų mieste. „Uber“ atsisakė atskleisti, kiek vairuotojų dirba bendrovei Barselonoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)