Kaip DELFI pasakojo Aurimas Meliauskas, „Porsche“ pardavimų vadovas, visi, iš anksto užsisakę elektromobilį, yra Lietuvos piliečiai bei juridiniai asmenys. Jis neslepia, kad į saloną Lietuvoje gali atkeliauti ir ne Europos Sąjungos, pavyzdžiui, Rusijos ar Baltarusijos, pirkėjai, visgi jiems pirkti automobilį kitoje ekonominėje bendrijoje tiesiog neapsimoka finansiškai.

Kol kas, aiškina A. Meliauskas, panorę „Porsche Taycan“ pasirašo tik preliminarias sutartis, mat kol kas, kol modelis oficialiai nepristatytas, nėra žinomos jo kainos. Vos tik šios paaiškės, visi klientai pasirašys įprastas pirkimo sutartis. Visgi rinkoje spėjama, kad vienas toks elektromobilis galėtų kainuoti apie 130 tūkst. eurų.

Pasak žinovo, kol elektromobiliai pasieks Lietuvą, dar teks luktelėti, bet, viliasi jis, ateinančių metų Kalėdas „Taycan“ pirkėjai turėtų pasitikti su nuosavu elektromobiliu kieme.

„Porsche“ koncernas visai neseniai išdavė, kad, kaip ir tikimasi, jų elektromobilis bus tikrai labai greitas. Tiesa, ne tiesiogine – įsibėgėjimo – prasme. Norima, kad „Taycan“ būtų greičiausiai įsikraunantis elektromobilis, kokį tik galima įsigyti.

Anot „Porsche“, greitis, žinoma, svarbu, tačiau ar yra didelis skirtumas tarp automobilių, kurių vienas 100 km/val. pasiekia per 2,7 sek., o kitas – per 2,8 sek. Kur kas svarbiau tai, per kiek laiko galima įkrauti elektra varomo automobilio bateriją.

„Taycan“ turėtų turėti 800V bateriją ir atlaikyti 350 kW galios įkrovą. O tai leis per maždaug 4 min. įkrauti bateriją tiek, kiek jos užteks, kad galėtumėte nuvažiuoti apie 100 km.

Tokios galios įkrovos stotelių nėra tiek daug, tad „Porsche“ žada pasirūpinti reikiama infrastruktūra. Beje, ne tik prie atstovybių. Bent jau JAV žadama sukurti 300 stotelių pagrindiniuose greitkeliuose tinklą.

Galiausiai, „Taycan“ pirkėjai turės galimybę savo elektromobilį įkraudinėti nemokamai 3 metus po automobilio įsigijimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)