Automobilių gamintojas apie būsimą transporto priemonę tepasakė tiek, kad įkvėpimo jos kūrėjai semiasi žvelgdami į vieną iš legendinių lenktyninių automobilių. Į kurį būtent, nepaminėjo. „Bentley“ išplatintą pranešimą lydėjo trumpas reklaminis filmukas, kuriame kartais šmėsteli siurprizu tapsiančio modelio kapotas su ant grotelių užrašytu devynetu, rašo thedrive.com.

Vaizdo įraše jokių užuominų apie būsimą modelį nepateikiama: jame demonstruojami istoriniai kadrai iš 1923–1930 metais (laimingomis „Bentley“ dienomis) vykusių 24 valandų Le Mano lenktynių ir kalbama apie 60 jose dalyvavusių automobilių. Kuri konkrečiai transporto priemonė tapo įkvėpimo šaltiniu, sufleruoja nebent skaičius 9. Kaip tik juo pagrįstas spėjimas, koks bus naujojo modelio pavadinimas. Prisimenant ankstesnius „Speed 6“ ir „Speed 8“ – du Le Mano lenktynių laimėtojus, – linkstama manyti, kad būsimas modelis vadinsis „Speed 9“.

„Speed 6“ Le Mano lenktynėse pirmavo ne kartą, o du. Minėtina, kad 1929-aisiais „Bentley“ markės automobiliai užėmė pirmas keturias vietas: vienas iš jų buvo „Speed 6“, o kiti trys – su 4,5 litro tūrio varikliais. Greičiausias iš pastarųjų buvo devintu numeriu pažymėtas automobilis, todėl manoma, kad šimtmečio proga pristatomas modelis tikrai galėtų būti aliuzija į istorinių lenktynių laimėtoją.

Siūlomas ir kitas paaiškinimas. Numanomas pavadinimas „Speed 9“, esą, galėtų sietis su naujesniu „Bentley“ kūriniu – modeliu „Speed 8“, Le Mano lenktynes laimėjusiu 2003 metais. Kiek galima spręsti iš menkučio vaizdo įraše parodomo būsimos transporto priemonės fragmento, savo išvaizda „Speed 9“ (jei ir iš tiesų bus parinktas toks pavadinimas) vargu ar atkartos „Speed 8“, nors kategoriškai atmesti tokios galimybės taip pat negalima.

Gali būti ir taip, kad, didžiam daugelio nusivylimui, naujasis modelis tebus „Continental GT“, tik iš ribotos partijos. Atsakymų į visus kylančius klausimus dar teks palaukti iki kovo 7 d. Ženevoje prasidėsiančios parodos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)