Kai kurie skaitytojai sako, kad kamščiuose užtruko net 30-45 minutes. Ko gero, sunkiausia situacija Baltupiuose. Kai kuriose gatvėse eismas visiškai sustojęs, žmonės automobilius stumdo nuo gatvių, o kai kurie automobiliai net nepraleidžia pėsčiųjų, kurie eina per perėją.

Naujausiais duomenimis, nutiko ir kur kas rimtesnis incidentas - nuvažiavo autubusas, dėl kurio susidarė dar didesnės spūstys.

Papildyta 11.56 val.

Šiandien, sausio 18 d., 11.05 val. Kaišiadorių rajone, A-1 kelyje ties Bačkonių kaimu, kryptimi link Vilniaus, pirminiais duomenimis susidūrė keturios transporto priemonės, trys asmenys sužeisti, juos apžiūri medikai.

Nuo 10 val. tai jau trečias eismo įvykis šioje kelio atkarpoje. Prieš tai įvyko dar du eismo įvykiai, tačiau, laimei, sužeistų asmenų nėra. Pirminiais duomenimis visi vairuotojai blaivūs.

Eismas link Vilniaus vyksta tik viena eismo juosta, pareigūnai reguliuoja eismą.

Esant sudėtingoms eismo sąlygoms, slidžiai kelio dangai, primename vairuotojams rinktis saugų greitį bei laikytis kelyje saugaus atstumo tarp transporto priemonių!

Papildyta 10.09 val.

Penktadienio rytą Vilniuje dėl gausaus sniego gerokai padaugėjo eismo įvykių, BNS informavo Vilniaus apskrities policija.

Apie 8.30 val. pradėjus itin gausiai snigti Vilniaus apskrityje jau užfiksuoti 26 techniniai eismo įvykiai bei du įvykiai, per kuriuos nestipriai nukentėjo žmonės.

„Per tokį neilgą laiką tikrai daug“, – BNS informavo Vilniaus apskrities policija.

Vilniaus miesto savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ skelbia, kad dėl intensyvaus snygio ir sudėtingų eismo sąlygų pakeistas 10, 34, 49, 50 ir 69 maršrutų autobusų maršrutas. 28 maršruto autobusai nevažiuoja iki Valų – apsisuka Grigiškių žiede.

Taip pat sutriko viešojo transporto judėjimas Narbuto gatve: 1 ir 7 maršrutų troleibusai nukreipiami Kauno, Žemaitės gatvėmis ir Savanorių, Laisvės prospektais.

Kaune penktadienio rytą irgi sninga, tačiau apskrityje registruoti tik aštuoni eismo įvykiai, dviejose įvykiuose Draugystės gatvėje susidūrus automobiliams nesmarkiai nukentėjo žmonės.

Papildyta 10.00 val.

Dėl intensyvaus snygio ir sudėtingų eismo sąlygų 10, 34, 49, 50 ir 69 maršrutų autobusai laikinai nukreipiami per Kalvarijų g. 28 maršruto autobusai nevažiuoja iki Valų – apsisuka Grigiškių žiede.

Taip pat sutriko viešojo transporto judėjimas Narbuto g. – 1 ir 7 maršrutų troleibusai nukreipiami Kauno g., Žemaitės g., Savanorių pr., Laisvės pr. ir toliau judės įprasta trasa.

Kelininkai perspėja, kad didžiojoje šalies dalyje dėl naktį buvusio ar besitęsiančio snygio magistralinių ir krašto kelių dangos daug kur padengtos pažliugusio sniego sluoksniu, vietomis provėžotos, slidžios, tik pietryčių Lietuvoje keliai daugiausia šlapi, tačiau čia gali būti susiformavęs plikledis.

Rajoniniai keliai daugiausia provėžoti su prispausto sniego sluoksniu. Keliuose dirba kelių priežiūros mechanizmai, slidūs kelių ruožai yra valomi ir barstomi, tačiau vairuotojų prašome rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Dieną eismo sąlygas sunkins plikledis ir pustymas.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, dieną daug kur krituliai, daugiausia sniegas. Vietomis pustys. Bus plikledis. Matomumą kai kur blogins sniegas ir pustymas. Vėjas šiaurės, šiaurės vakarų, 7–12 m/s. Pirmoje dienos pusėje aukščiausia oro temperatūra nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnio šilumos. Vėliau temperatūra po truputį žemės.

Klaipėdoje - dar sunkesnės sąlygos

Šis rytas sunkus buvo ir klaipėdiečiams.

Pirmasis pranešimas ugniagesius gelbėtojus pasiekė apie 1.30 val. nakties. Pranešta, kad Gedminų gatvėje, daugiabučių kieme, nulūžęs medis nugriuvo ant „Mercedes-Benz“ „Toyota Avensis“ ir „Peugeot“ automobilių.

Atvykę ugniagesiai supjaustė medį ir pašalino nuo automobilių ir atlaisvino važiuojamąją dalį.

Apie 5.30 val. ir 5.30 val. ugniagesiai vėl sulaukė pranešimų apie nuvirtusius ant automobilių medžius. Abu įvykiai – Statybininkų gatvėje. Viename kiemų medis nuvirto ant „Rover 25“ automobilio bei užtvėrė įvažiavimą į kiemą.

Kitame kieme medis užvirto ant automobilio „Toyota RAV-4“.

DELFI dėkoja skaitytojui Edgarui už nuotraukas.

Papildyta 11.16 val.

Vilniaus gatvėse dirba visa UAB „Grinda“ gatvių priežiūros technika. Dar paryčiais sostinės gatvės buvo pabarstytos druskos ir smėlio mišiniais, todėl ant gatvių paviršiaus krintantis sniegas sparčiai tirpsta. Vis dėlto intensyvus snygis apsunkino vairavimo sąlygas.

„Dirbame visu pajėgumu, intensyviai dalijamės informacija su kitomis mieste dirbančiomis tarnybomis, operatyviai reaguojame į besikeičiančią situaciją. Dirbame visą parą, sniegą valysime tiek, kiek reikės; smėlio ir druskų mišinio atsargos pakankamos“, – sako „Grindos“ direktorius Kęstutis Vaicekiūtis.

Žiemos sezono metu barstomos ir valomos 579 Vilniaus gatvės. Prioritetas skiriamas pagrindinėms miesto arterijoms – greitojo eismo ir magistralinėms gatvėms, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Sostinės gatvėse dirba 36 druskų barstytuvai ir 12 smėlio barstytuvų.

Prašome vairuotojų būti atidžiais kelyje, planuotis keliones su laiko atsarga. Pranešti apie nenuvalytas, slidžias ir pavojų vairuotojams keliančias gatves galima visą parą veikiančiu tel. 1355.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (362)