Nors gamintoja pabrėžia, kad tokiu atveju veiktų tiek stabdžiai, tiek vairas, netikėtas sustojimas važiuojant dideliu greičiu, pavyzdžiui, greitkelyje, gali tapti skaudžių avarijų priežastimi.

Paskelbta remonto kampanija apima tik hibridinius „Auris“ ir „Prius“ modelius, pagamintus nuo 2008 m. spalio iki 2014 m. lapkričio. Tai reiškia, kad remontuoti reikės dalį antros kartos bei trečios kartos „Prius“, taip pat – pirmos kartos (bei atnaujintus šios kartos) „Auris“ modelius. Jau apskaičiuota, kad remontuotinų modelių Europoje – 290 tūkst.

Kur galima pasitikrinti

Kaip DELFI pasakojo „Toyota“ importuojančios bendrovės „Toyota Baltic AS“ komunikacijos ir rinkodaros padalinio atstovė Liisi Koivumagi, naujausia remonto akcija apima viso labo 150 automobilių Lietuvoje.

Visgi, jei kyla įtarimų, kad galbūt jūsų turimas hibridinis automobilis patenka į remonto akciją, pasitikrinti galite labai paprastai. Užtenka žinoti automobilio identifikacijos numerį, vadinamąjį VIN kodą. Šį kodą įrašę į interneto svetainę čia, sužinosite, ar jums reikėtų susirūpinti ir atkeliauti į oficialią „Toyota“ atstovybę, ar nerimauti neverta.

L. Koivumagi pabrėžė, kad remontas ilgai neužtruks, mat viso labo reikia perrašyti automobilio programinę įrangą. Teigiama, kad remonto darbai turėtų trukti apie 40 min.

Skelbė ir rugsėjį

Rugsėjo pradžioje „Toyota“ paskelbė dar vieną automobilių remonto akciją. Tąkart pranešta, kad reikia remontuoti dalį 2015-2018 m. „Prius“ ir CH-R modelių.

Bendrovė skaičiavo, kad Lietuvoje yra 624 minėtų gamybos metų automobiliai, kuriems prireiks remonto. Jų savininkai taip pat gali pasitikrinti savo automobilio VIN numerį ir sužinoti, ar turėtų atvykti remontui.

Nuo 1997 metų „Toyota“ pasaulyje pardavė daugiau negu 10 mln. hibridinių benzininių-elektrinių automobilių, įskaitant „Prius“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)