Per dieną po 1,5 tūkst. greičio viršijimo atvejų. Tokius duomenis nuo rugsėjo pirmosios kasdien fiksuoja 25 šalies keliuose sumontuoti sektoriniai greičio matuokliai. Iš viso per pusę mėnesio baudas galbūt užsidirbo per 23 tūkstančius lakstytojų.

Tačiau pareigūnai sako: tai gerokai mažiau nei tikėtasi. Rugpjūtį per tą patį laikotarpį, kai matuokliai veikė daugiau dėl statistikos, užfiksuota triskart daugiau greičio viršijimo atvejų, kartais ir po 6 tūkstančius per dieną.

Policija tikisi, kad pažeidimų ir toliau mažės, nes vairuotojai pripras bent jau greičio matuoklių zonose važiuoti saugiai. Kol kas dažniausiai leistinas greitis viršijamas iki 20 km/val., tokių per pusę mėnesio užfiksuota beveik 20 tūkstančių, kone triskart mažiau nei rugpjūtį. Panašiai tiek mažėjo ir viršijusių 30 km/val. Tačiau pareigūnai pastebi, kad tik nežymiai mažėja viršijusių 50 km/val. valandą greitį.

Policija tikina, kad nors pažeidimų duomenis jie jau gauna, kol kas protokolai neišrašomi. Šiuo metu susidariusi kone mėnesio neišanalizuotų nusižengimų eilė iš stacionarių greičio matuoklių. Todėl pirmieji pažeidėjai baudų už viršytą vidutinį greitį gali sulaukti tik kitąmet.

Vyriausybė siūlo šį procesą automatizuoti ir Seimui jau pateikė įstatymų pataisas. Jei tam būtų pritarta, nuo sausio procesiniai dokumentai būtų pildomi be pareigūnų įsikišimo, apie paskirtą baudą pažeidėjas sužinotų vos per keletą dienų.