Nors šių metų parodoje nedalyvaus tokie gamintojai kaip „Volvo“, „Volkswagen“, „Ford“, „Nissan“ ir „Opel“, tačiau naujienų vis tiek netruks. O kai kurios iš jų labai svarbios ne tik Europos, bet ir viso pasaulio naujų automobilių rinkai.

Kviečiame susipažinti, kokie labiausiai laukiami automobiliai bus demonstruojami Paryžiaus automobilių parodoje.

„Audi A1“, atnaujintas „Audi A4, „Audi e-tron“

Nors didelių naujienų „Audi“ stende nebus, tačiau lankytojų dėmesį gali patraukti dar prieš Paryžiaus parodą pristatytas „e-tron“ ir atnaujintas A4 modelis.

Audi A1 Sportsback

BMW 3 serija, BMW Z4, BMW X5

Vienu didžiausių parodos traukos centrų neabejotinai bus BMW stendas. Daugiausia dėmesio čia turėtų sulaukti naujasis 3 serijos modelis. Tai naujiena, kuri svarbi viso pasaulio rinkoms.

Žinoma, dėmesio sulauks ir pirmą kartą publikai pristatomas X5 ir sportiškasis kabrioletas Z4.

Dar prieš parodą gamintojas pateikė užuominų apie „iNext“ koncepciją. Tai turėtų būti „Jaguar i-Pace“ konkurentas.

BMW Z4

„Citroen DS 3 Crossback, „Citroen DS 7 Crossback PHEV“

Į savo namų parodą „Citroen“ atveš du didesnio pravažumo automobilius. Mažesnysis „DS 3 Crossback“ turėtų tapti „Mini Countryman“ ir „Audi Q2“ konkurentu. Beje, tikimasi, kad jau kitąmet bus pristatyta ir elektra varoma šio modelio versiją.

Kita prancūzų naujiena – didelis didesnio pravažumo flagmanas „DS7 Crossback PHEV“. Tai – iš elektros tinko įkraunamas hibridas. Tikimasi, kad bendra elektros ir vidaus degimo variklių sistema pasieks 300 arklio galių.

„KIA Ceed GT“, „Kia Proceed“

Korėjiečių stende – dvi pagrindinės naujienos. Tai – karšta „Ceed GT“ versija su 200 arklio galių, 1,6 l turbo benzininiu varikliu ir talpesnė „Proceed“ universalo versija.

"Kia ProCeed"

„Lexus RC“, „Lexus FC Limited“

Japonai į Paryžių atveš kiek atnaujintą RC modelį. Jokių esminių pakeitimų, tik estetiniai pakeitimai – priekinis bamperis, radiatoriaus grotelės ir LED žibintai.

Didesnis FC kupė taip pat neparodys jokių radikalių pakeitimų. Parodoje bus pristatyta speciali modelio versija, nudažyta išskirtine „Naples Yellow“ geltona spalva ir geltonais akcentais interjere.

„Mercedes-Benz A klasės sedanas“, „Mercedes-Benz GLE“, „Mercedes-Benz B klasė“, „Mercedes-Benz EQC“

Vokiečių stende – nemažai naujų modelių. Tikimasi, kad daug dėmesio turėtų sulaukti didesnio pravažumo, prabangus elektromobilis EQC. Taip pat bus pristatytas ir naujos kartos didesnio pravažumo GLE modelis.

Mercedes-Benz“ gali grįžti į vienatūrių rinką su naujuoju B klasės modeliu. Bent jau taip spėja ekspertai. Savo vietą stende ras ir nedidelis A klasės sedanas.

"Mercedes-Benz" A klasės sedanas

„Peugeot 508 SW“

Dar vienas vietinis gamintojas „Peugeot“ taip pat turės ką parodyti į parodą atvykusiems svečiams. Čia bus pademonstruotas „Peugeot 508 SW“ universalas. Taip pat turėtų debiutuoti ir šio modelio iš tinklo įkraunama hibridinė versija.

„Porsche Macan“

Prieš kurį laiką „Porsche“ jau paskelbė apie atnaujintą „Macan“ modelį. Jį vokiečiai atveš ir į Paryžių.

„Škoda Kodiaq vRS“

Čekai į parodą atveš galingiausią „Kodiaq vRS“ versiją. Šiam automobiliui sumontuotas 2,0 l darbinio tūrio dyzelinis variklis, kuris su dviejų turbinų pagalba pasiekia beveik 240 arklio galių.