Jaguar Land Rover“ mobilumo padalinys pristatė savavaldę transporto priemonę, kurios priekyje sumontuotos dvi didelės akys. Tokiu būdu gamintojas atlieka tyrimą, kurio metu siekiama išsiaiškinti, ar šios didelės akys, galinčios nustatyti pėsčiuosius, suteikia žmonėms pakankamai pasitikėjimo kirsti gatvę priešais autonominį automobilį.

Automobilių gamintojo tyrimas vyks Koventryje, Jungtinėje Karalystėje. Į šį tyrimą bus įtraukti kognityviniai psichologai, kurie analizuos, kaip žmonės reaguoja prieš ir po to, kai užmezga „akių“ kontaktą su autonominiu automobiliu.

Kaip teigia „Jaguar Land Rover“ ateities mobilumo tyrimų vadovas Pete Bennett, dabar pėstieji gali pažvelgti į vairuotojo akis ar iš jo gestų suprasti, kad jis pasirengęs sustoti ir praleisti pėsčiąjį. Todėl būtina išsiaiškinti, ar tokios priemonės, kurias demonstruoja gamintojas, padėtų didinti pasitikėjimą savavaldžiais automobiliais.

Remiantis „Jaguar Land Rover“ nurodytais tyrimais, iki 63 proc. pėsčiųjų ir dviratininkų jaučiasi mažiau saugūs kelyje, kai juo važiuoja savavaldžiai automobiliai.