„Mes kūrėme „UX“ galvodami apie šiuolaikinius 30–40-mečius, kurie ieško ne tik ko nors naujo ir įdomaus, bet ir to, kas būtų tinkamiausia jų gyvenimo būdui“, – teigia Chika Kako, vyriausioji UX inžinierė ir „Lexus“ viceprezidentė.

Pasaulinė „Lexus UX“ premjera įvyko pavasarį Ženevos automobilių parodoje.

„Lexus“ atstovė Miglė Juškaitė-Žalnierukynienė pristatymo metu „Monte Pacis“ restorane teigė, jog džiaugiasi, kad „Lexus“ automobilių šeima pasipildys mažesniu krosoveriu. „Praėjusiais metais „Lexus“ pristatė du didelius prabangius modelius – sedaną „LS“ ir visureigį „RX 450h L“. Hibridinis „UX“ pirkėjams suteiks dar daugiau pasirinkimo galimybių“, – sakė ji.

Į standartinės automobilio įrangos paketą įeina „Lexus LSS+“ saugos sistema, kuri tamsoje atpažįsta pėsčiuosius ir dviratininkus“.

Lexus UX“ interjeras išsiskiria „Sashiko“ stiliaus odos apmušalų apsiuvimu. Ši dygsniavimo technika paprastai naudojama siekiant sutvirtinti dziudo ar kendo kovų menų drabužius. Taip pat vienas iš pasirenkamų „UX“ apdailos motyvų – subtilus popieriaus raštas Shoji, kuris paprastai naudojamas japonų namų stumdomųjų durų dizaine.

2019 m. pasirodysiantis „Lexus UX 250h“ turės naujos kartos hibridinę sistemą, visiškai naują 2 l benzininį variklį ir patobulintą pavarų dėžę. „UX 250h“ pirkėjai galės įsigyti modelį, varomą priekiniais arba visais keturiais ratais.

„UX 200t“ turi visiškai naują 2 l keturių cilindrų variklį, suporuotą su naujos kartos dinamine CVT automatine pavarų dėže.

Kadangi „Lexus UX“ sukonstruotas ant naujos GA-C platformos, jo svorio centras yra itin žemai. „Lexus“ kaip reikiant sustiprino ir kėbulą. Šios savybės užtikrina, kad automobilis kelyje itin stabilus.

2,639 m ratų bazė prisideda prie sklandaus ir stabilaus važiavimo bei erdvesnio interjero. Bendras automobilio ilgis yra 4,495 m, o apsisukimo spindulys – 5,2 m.

„UX“ dizainerių komanda pasiekė keletą aerodinaminių laimėjimų ieškodama pažangiausių sprendimų. Pavyzdžiui – galinių LED žibintų forma ir ratų arkų apsaugos prisideda prie to, kad automobilis būtų aptakesnis.

Naujasis „Lexus UX“ Lietuvoje prekyboje pasirodys 2019 m. sausį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)