Tai tikrai ne pirmas automobilių gamintojas, kuris pateikia labai garsius pareiškimus apie savo siekius stoti į pačių greičiausių pasaulio automobilių klubą. Kol kas labiau prie teoretikų, nei praktikų, būtų galima priskirti ir austrų „Milan“, nes važiuojančio ir savo teiginius galinčio patvirtinti automobilio jie kol kas neturi.

Tačiau kol daugelis rodo tik savo planuojamų automobilių vizualizacijas, austrai pateikia ir šiek tiek daugiau konkrečios informacijos.

Visų pirma – variklis. „Milan Red“ į priekį bus varomas tik galiniais ratais, o juos suks 6,2 l darbinio tūrio, V formos, 8 cilindrų benzininis variklis su keturiomis turbinomis. Tokia komponuotė leis pasiekti daugiau nei 1300 arklio galių. Automobilio svoris turėtų neviršyti 1300 kilogramų.

Šie duomenys užtikrins, kad nuo 0 iki 100 km/val. „Milan Red“ įsibėgės per 2,47 sekundės, o maksimalus greitis turėtų viršyti 400 km/val. ribą. Gamintojo pateikiami skaičiai nėra įspūdingi, tačiau realūs.

Šio automobilio išskirtinumu turėtų tapti važiuoklė, pagaminta tik iš anglies pluošto. Kaip teigia gamintojas, „Milan Red“ bus pirmasis pasaulyje legaliai gatvėmis važinėti galintis automobilis, turintis tokią važiuoklę.

Galiausiai, pirkėjus turėtų papirkti ir dar viena unikali savybė. Hiperautomobilio viduje vairuotojas galės stebėti savo širdies ritmo vizualizaciją.

„Milan“ žada pagaminti tik 99 „Red“ egzempliorių, o kiekvienas jų kainuos 2 mln. eurų. Gamintojas teigia, kad jau gavo 18 užsakymų iš klientų, kurie savo garaže nori turėti šį automobilį.