Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, „City Charge V2“ stotelės dizainas – bendras Kaune įsikūrusios projektuotojų-dizainerių, technikų ir inžinierių komandos projektas. „Mūsų tikslas kurti aukščiausios kokybės produktus, kurie būtų konkurencingi globalioje rinkoje. Na, o siekiant tokio tikslo technologija ne mažiau svarbi už estetiką. Džiaugiamės, kad mums pavyko suderinti inžinerinius sprendimus su nepriekaištingu dizainu“ – sako Ignas Mikutis, „Elinta Charge“ direktorius.

Į „Red Dot“ produktų dizaino apdovanojimus gali pretenduoti tik tie produktai, kurie per pastaruosius dvejus metus buvo pristatyti rinkai. „City Charge V2“ buvo sukurta 2017 m. pabaigoje. Per kiek daugiau nei pusmetį išskirtinio dizaino elektromobilių įkrovimo stotelės sulaukė susidomėjimo iš Skandinavijos, Vokietijos, Olandijos, Izraelio taip pat Pietų Europos bei kaimyninių šalių.

Nors eksportuota didžioji dauguma – t.y. apie 80 proc. jau pagamintų naujo modelio „Elinta Charge“ elektromobilių įkrovimo stotelių, jas galima išvysti ir Lietuvoje. Vilniuje jos sumontuotos prie „Park Town“, „S7“, verslo centrų, „Ogmios“ prekybos centro, taip pat prie „Arka“ verslo centro Kaune, „UPS“ atstovybės Kauno LEZ bei kitose viešose ar privačiose erdvėse. Stotelės buvo įsigytos ir Vilniaus, Kauno, Klaipėdos bei kitų miestų savivaldybių ar jų įmonių.

Ant žemės montuojama specialia technologija apdirbto aliuminio korpuso „City Charge V2“ įkrovimo stotelė yra „IEC62196 Mode 3“ standarto ir priskiriama vidutinio greitumo klasei. Ja vienu metu galima krauti du automobilius 22 kW galingumu. Stotelėje yra integruota išmani energijos apskaita, indikacinės LED juostos bei ekranas, energijos balansavimo sistema, leidžianti optimaliausiai išnaudoti stotelei tiekiamą elektros galią. Joje taip pat įdiegta RFID technologija, suteikianti galimybę kortelės pagalba identifikuoti vartotoją, stebėti stotelės naudojimo informaciją ir apskaityti suteiktas įkrovimo paslaugas. Komunikacijos sistemos leidžia stebėti ir valdyti stotelę nuotoliniu būdu.

Šiais metais dėl geriausiųjų vardo apdovanojimuose varžėsi daugiau nei 6300 inovacijų iš 59 pasaulio šalių produktų dizaino kategorijoje. Visi teikti apdovanojimams produktai buvo suskirstyti į 48 kategorijas nuo namų buities įrangos ir baldų iki automobilių ir jų priedų. Juos vertino 39 ekspertai, kurie atsižvelgę į produkto inovatyvumą, funkcionalumą, kokybę, ergonomiškumą bei ekologiškumą suteikė geriausiųjų, laimėtojų ir vertų paminėjimo titulus.

„Red Dot“ yra stambiausia pasaulio dizaino asociacija, nuo 1955-ųjų renkanti geriausius reklamos bei pramonės dizaino specialistus.

Kiti „Red Dot“ apdovanojimus pelnę Lietuvos kūrėjai yra „HELLO!MOON“ rūbų su atšvaito funkcija kūrėjai, „Grigo“ ąžuolinių grindų kolekcija „Denim“, Daivos Zgrabskės sukurti „My feltboots“ ilgaauliai veltiniai batai moterims, dizaino studijos „Pure&Soft“ drabužio koncepcija besilaukiančioms, Tomo Jankausko automobilių dizaino projektas „Porsche Type 64“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)