Tačiau ir antrąjį ketvirtį, ir pirmąjį pusmetį „Daimler“ koncernui priklausančios gamintojos pardavimai pasiekė rekordinį lygį.

Birželį buvo parduota iš viso 203,783 tūkst. „Mercedes-Benz“ markės automobilių, paskelbė „Daimler“. Europoje pardavimai sumažėjo 8,4 proc., o vien Vokietijoje – 12,2 procento. NAFTA šalyse automobilių pardavimai smuko 8 proc., o vien Jungtinėse Valstijose – 9,7 procento.

Tuo tarpu Kinijoje – didžiausioje „Mercedes-Benz“ rinkoje – pardavimai padidėjo 13,7 proc., o visame Azijos ir Ramiojo vandenyno regione – 7,4 procento.

„Daimler“ paaiškino, kad pardavimų smukimą birželį iš dalies lėmė visureigių gamybos JAV Taskalusos mieste esančioje gamykloje sumažėjimas dėl gaisro vieno iš tiekėjų gamykloje.

Praėjusį mėnesį „Daimler“ įspėjo, kad dėl papildomų muitų JAV pagamintiems automobiliams, kuriuos dėl JAV protekcionistinių veiksmų planuoja įvesti Kinija, „Mercedes-Benz“ automobilių pardavimai 2018 metais gali sumažėti.

Tačiau kol kas pardavimai auga. Antrąjį ketvirtį „Mercedes-Benz“ automobilių pardavimai padidėjo 1,9 proc. iki 594,528 tūkst. vienetų, o pirmąjį pusmetį – 3,9 proc. iki 1,189 milijono.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)