„Automobilių pramonės pažanga daugiau nebematuojama arklio galiomis ar maksimaliu greičiu. Šiandien svarbiausias tikslas – saugesni, švaresni, sumanesni ir patogesni sprendimai. Todėl mes parodoje pristatome pažangiausias technologijas ir sprendimus, kurie taps ateities mobilumo pagrindu,“ – pristatymo metu sakė Enno Tangas, „Continental China“ prezidentas ir vykdomasis direktorius.

Sumanus automobilis numato veiksmus

„Continental“ stende demonstruojama, kaip veikia pažangios saugumo sistemos su dirbtiniu intelektu. Daugiafunkcė naujos kartos kamera naudoja dirbtinį neuronų tinklą ir sumanius algoritmus, taip pat įprastus kompiuterio procesus, kurie vertina pėsčiųjų ketinimus ir gestus. Kamera, kurios serijinė gamyba bus pradėta jau 2020 m., išsiskiria itin didele raiška ir 125 laipsnių matymo kampu bei padeda anksčiau pastebėti pavojų.

Taip pat stende galima išbandyti kaip veikia kai kurios išmaniosios kameros funkcijos. Ji atpažįsta pėsčiuosius ir atskiria tuos, kurie eina naršydami telefone, taip pat tokius gestus kaip į šonus ištiestos rankos supranta kaip perspėjimą sustoti. Ši sistema, galinti itin išsamiai įvertinti sudėtingą eismo situaciją, yra ateities pažangių vairuotojo pagalbinių sistemų ir savivaldžių automobilių pagrindas, nes tik vertinant taip pat kaip žmogus, galima priimti tinkamą sprendimą.

Padedant dirbtinio intelekto algoritmams, nustatomas pėsčiojo dėmesys ir jo gestai, o šios sistemos veikimą galima palyginti su patyrusiu vairuotoju, kuris akimirksniu atpažįsta kritinę situaciją ir pasirengia stabdyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)