Tuomet eina „McLaren Senna“ – ribota 500 automobilių serija, kuri buvo išparduota, kol dar iš surinkimo linijos nebuvo išriedėjęs nė vienas pavyzdys. Sekantis šios gamintojos naujokas bus „McLaren BP23 Hyper-GT“, kurių bus pagaminta tik 106. Sutapimas ar ne, tačiau šių „Bespoke Project 2“ automobilių su trimis greta išdėstytomis sėdynėmis bus pagaminta lygiai tiek pat, kiek ir „Formulės 1“ automobilių 10-ajame dešimtmetyje, rašo autoevolution.com.

O kas toliau, paklausite? Anot senesnio pranešimo spaudai, kurį išplatino įmonės komunikacijos direktorius Wayne`as Bruce`as, „McLaren 720S Spider“ pasirodys dar negreitai: realybėje jį galėsime išvysti tik 2019 metų pabaigoje ar 2020 metų pradžioje. Eilėje laukia ir vienas elektrinis hiperautomobilis, nors „McLaren“ jo negamins, jei iki „Track22“ pabaigos nepatobulės baterijų technologijos.

Vis dėlto Anglijos Vokingo mieste įsikūrusi supersportiškų mašinų gamintoja siekia, kad iki 2022 metų bent 50 proc. jos siūlomų automobilių būtų varomi benzinu bei elektra. O kaip tuomet dėl miesto visureigių?

Nors „Ferrari“ (kaip ir „Lamborghini“, „Bentley“ ir „Rolls-Royce“) nusprendė, kad jau atėjo laikas įžengti į šį segmentą, „McLaren“ nemato reikalo tai daryti.

Duodamas interviu „Automotive News“, Tony Josephas sakė: „Mūsų įmonė egzistavo dar prieš tai, kai pradėjo gaminti automobilius. Mes esame pelninga įmonė, taigi nėra jokio reikalo pereiti prie miesto visureigių“.

„McLaren“ prezidentas Šiaurės Amerikoje pridūrė: „Mes norime susitelkti tik ties dviejų vietų sportiniais automobiliais ir norime būti žinomi kaip ikoniškoji sportinių automobilių gamintoja“.

2017-ieji buvo rekordiniai metai „McLaren“ – ši įmonė visame pasaulyje pardavė 3340 automobilių. Žinoma, jos pelnas gerokai atsilieka nuo „Ferrari“ ar „Lamborghini“, bet kita vertus, nepamirškime, kad „McLaren Group“ yra didelė ir jos dėmesio centre, visų pirma, yra „Formulė 1“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)