„Automobilius, kurie atitinka naujuosius standartus, mes gaminsime tik po darbo atostogų. Pristatymai prasidės pamažu, kai gausime visus reikalingus patvirtinimus“, – anot įmonės pranešimo spaudai, per darbuotojų susirinkimą sakė generalinis „Volkswagen Group“ direktorius Herbertas Diessas.

„Tačiau daug automobilių tuo metu turės būti sandėlyje. Kad užtikrintume, jog jų rodikiai nėra pernelyg dideli, mes iki rugsėjo pabaigos turėsime suplanuoti gamyklos uždarymo dienas“, – sakė jis.

Naujieji standartai įsigalioja nuo rugsėjo 1 dienos.

H. Diessas pažymėjo, kad perėjimas prie naujų WLTP testų ciklo yra tikras iššūkis. „Imant vien tik „Volkswagen“ prekės ženklą, turėsime patikrinti daugiau kaip 200 modelių variantų. Jie turės gauti patvirtinimus per labai trumpą laiką“, – teigė jis pranešime spaudai.

Šių patikrinimų procedūra yra kur kas sudėtingesnė ir užtrunka kur kas ilgiau, sakė H. Diessas. Be to, patikrinimo darbų apimtys bus nuo trijų iki keturių kartų didesnės negu anksčiau. „Kad įveiktume šį iššūkį, mūsų testų įranga bus įdarbinta iš esmės visą parą“.

VW profesinės sąjungos vadovas Berndas Osterlohas teigė, kad gamyklos darbuotojai neturėtų nukentėti dėl sustabdytos gamybos.

„Tai nėra mūsų kolegų kaltė, kad įmonė per daugelį metų pagamino per mažai patikrinimo įrangos ir staiga negali susidoroti su reikalingomis patikrinimo apimtimis, – sakė jis. – Mes neleisime, kad šią naštą tektų nešti vien tik darbo jėgai. Mūsų kolegos iš gamybos nėra atsakingi už tokią situaciją.“

Keli automobilių gamintojai pripažino, kad jiems kyla iššūkių pritaikant savo automobilių parkus WLTP standartams, kurie yra paremti realaus važiavimo duomenimis, o ne teoriniais scenarijais.

Kadangi naujasis WLTP režimas parodo didesnį CO2 kiekį negu senoji Naujojo Europos vairavimo ciklo (New European Driving Cycle, NEDC) sistema, tai privers kai kuriuos automobilių gamintojus atidėti sertifikavimo kelyje procesą ir pačius automobilių pardavimus arba nustums automobilius į didesnio apmokestinimo kategoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)