Patikrinimo metu buvo apklausta įmonės vadovybė, taip pat patikrinta atitinkama dokumentacija. Tai pirmas kartas per visą įmonės istoriją, kai jos pagrindiniame biure atliekamos kratos. Trečiadienį „Subaru“ atskirame pareiškime atsiprašė klientų už nepatogumus ir pažadėjo visomis išgalėmis užkirsti kelią analogiškiems atvejams ateityje.

Balandžio pabaigoje automobilių gamintoja pateikė ataskaitą, kurioje teigiama, kad duomenų apie degalų sąnaudas ir išmetamų kenksmingų dujų kiekį falsifikavimas susijęs su bent 900 įvairių modelių automobilių. Kartu neatmetama galimybė, kad dokumentai buvo falsifikuojami sistemiškai nuo 2002 metų įmonės gamykloje, esančioje Gunmos prefektūroje.

„Subaru“ skandalas jau trečias, drebinantis Japonijos automobilių gamintojas. 2016 metais „Mitsubishi“ prisipažino sąmoningai falsifikavusi degalų sąnaudų duomenis daugiau nei 600 tūkst. automobilių, parduotų Japonijoje. Pernai „Nissan“ pranešė, kad ganėtinai ilgą laiką automobilių saugumą gamyklose prieš siunčiant juos į tarpininkų centrus vykdė darbuotojai, neturintys atitinkamos kvalifikacijos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)